O εισαγγελέας ερευνά το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας στην υπόθεση θανάτου του 16χρονου πυγμάχου

|
THESTIVAL TEAM

Το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, ήτοι να έχει υπάρξει ανθρωποκτονία από πρόθεση στην υπόθεση θανάτου του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου εξετάζουν οι δικαστικές αρχές, όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στο Open».

Ο νεαρός πυγμάχος στις 16 Δεκεμβρίου έχασε τις αισθήσεις του μέσα σε γυμναστήριο όπου βρισκόταν στην Καλλιθέα και μερικές ημέρες αργότερα, έφυγε από τη ζωή καθώς δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει από την πολύ σοβαρή κατάσταση στην οποία είχε διακομιστεί σε νοσοκομείο. Τα αίτια θανάτου του νεαρού πρωταθλητή Ευρώπης αναζητά η δικαιοσύνη, με τη δικαστική έρευνα να είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, την υπόθεση ερευνά ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών, Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος εξετάζει την πιθανότητα να υπάρχει ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Για την υπόθεση, ως τώρα, στην υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας της ΓΑΔΑ έχουν δώσει καταθέσεις 14 άτομα, ενώ σημαντικά θα είναι τα ευρήματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις. Αυτά, σε συνδυασμό με την ιατροδικαστική έκθεση, θα δώσουν την κατεύθυνση στην έρευνα την οποία επιβλέπει η αθλητική υπερεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βιργινία Σακελλαροπούλου.

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.