Πατέρας Άλκη Καμπανού: Θα προτιμούσα τη συγγνώμη να την πουν μπροστά στο μνήμα του

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου πέρασαν πριν από λίγο οι γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Αρνούνται και οι 12 κατηγορούμενοι ότι χτύπησαν τον Άλκη – 4 ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια

«Θα προτιμούσα την συγγνώμη να την πουν μπροστά στο μνήμα του Άλκη μου», τόνισε ο Αριστείδης Καμπανός ερωτηθείς για τη “συγγνώμη” που ζήτησαν χθες ενώπιον του δικαστηρίου τέσσερις εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση.

Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι βρίσκεται σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση.

«Κοκκάλωσα όταν είδα να έρχονται με δρεπάνια και μαχαίρια κατά πάνω μας»

Με την κατάθεση ενός φίλου του Άλκη που τραυματίστηκε κατά την δολοφονική επίθεση αναμένεται να αρχίσει σήμερα η ακροαματική διαδικασία.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του λίγο πριν την έναρξης της διαδικασίας ανέφερε ότι «το παιδί που καταθέτει σήμερα, επέζησε από αυτήν την τραγωδία. Φανταστείτε την ταραχή που είχε όταν προσπαθούσε να αντιληφθεί πράγματα, την στιγμή που ήθελε να σωθεί. Ο συγκεκριμένος έχει δει πράγματα και σκηνές πριν χάσει ο Άλκης την ζωή του. “Κοκκάλωσα όταν είδα να έρχονται με δρεπάνια και μαχαίρια κατά πάνω μας” μου είπε ο ίδιος. Είναι ανατριχιαστικό όταν αναπλάσεις στο μυαλό σου αυτή την εικόνα».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.