Παραιτείται το Δημόσιο από τα ένδικα μέσα για τις τραγωδίες σε Μάτι και Μάνδρα

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Την απόφαση της κυβέρνησης να παραιτηθεί το Δημόσιο από ένδικα μέσα αποζημιώσεων στις τραγωδίες με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018 και στις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα το 2017 ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ανακοίνωσε ότι η απόφαση θα γίνει πράξη άμεσα.

«Με διάταξη που θα φέρουμε στη Βουλή με το επόμενο νομοσχέδιο, το ελληνικό Δημόσιο παραιτείται πλήρως από τα ένδικα μέσα για ηθική βλάβη και ψυχική οδύνη στις εφέσεις για τις πρωτόδικες αποφάσεις στο Μάτι και στη Μάνδρα» είπε ο κ. Πιερρακάκης, για να προσθέσει: «Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε».

Υπενθυμίζεται ότι εκπρόσωποι του Ελληνικού Δημοσίου, άσκησαν έφεση κατά απόφασης της διοικητικής δικαιοσύνης που δικαίωσε τους συγγενείς 77χρονης γυναίκας, η οποία βρήκε μαρτυρικό θάνατο στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και παλαιότερα στην τραγωδία της Marfin όπως και σε άλλες υποθέσεις.

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.