Δίκη Πισπιρίγκου: “Το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής δεν ταιριάζει με την πραγματικότητα”, κατέθεσε γιατρός

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Με καταθέσεις ιατρών και νοσηλευτών που μίλησαν για τη νοσηλεία της Μαλένας Δασκαλάκη συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της.

Η παιδίατρος Σμαράγδα Παπαχρηστίδου η οποία είχε εξετάσει τη Μαλένα, μίλησε για ένα παιδί που «δεν την είχε προβληματίσει ιδιαίτερα, με μία κατάσταση εξαιρετική».

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως όταν πληροφορήθηκε ότι το παιδάκι πέθανε, νόμιζε ότι της έλεγαν λάθος όνομα και πως είχε πολύ μεγάλους προβληματισμούς για τον αιφνίδιο θάνατο του παιδιού.

«Είχαμε πολύ μεγάλες απορίες γιατί πήγαινε παρά πολύ καλά, μας έκανε μεγάλη εντύπωση. Το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής η αίσθηση μου είναι πως δεν ταιριάζει με την πραγματικότητα», είπε η παιδίατρος αναφερόμενη στο συμπέρασμα ότι η Μαλένα πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια.

«Δεν νοείται ηπατική ανεπάρκεια μιας ημέρας. Δεν νοείται ανεπάρκεια σε λίγες ώρες. Δεν μπορεί να μην υπάρχει ίκτερος, το παιδί γίνεται κίτρινο, το καταλαβαίνει ακόμη και ο γονιός», τόνισε η ίδια.

Στη συνέχεια, νοσηλεύτρια του νοσοκομείου κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η Μαλένα «είχε από τις πιο καλές λευχαιμίες που μπορούσαμε να έχουμε, με πολύ καλή πρόγνωση σύμφωνα με τους γιατρούς. Προσπαθούσαμε όλοι να καταλάβουμε πως πέθανε αυτό το παιδί, κανείς δεν μπορούσε να το καταλάβει και να το πιστέψει».

Η μάρτυρας δήλωσε ότι σοκαρίστηκε όταν πληροφορήθηκε για το θάνατο του παιδιού και πως όταν έμαθαν ότι η ιατροδικαστική έκθεση έκανε λόγο για ηπατική ανεπάρκεια, έμειναν «με το στόμα ανοιχτό».

«Κλινικά η Μαλένα δεν αντιστοιχούσε με ηπατική ανεπάρκεια. Το παιδί με ανεπάρκεια είναι κατακίτρινο, με διόγκωση κοιλιάς, δεν μπορούν να φάνε να περπατήσουν, βρίσκονται συνέχεια στην αγκαλιά της μητέρας. Τη Μαλένα με το ζόρι τη βγάλανε από τον παιδότοπο για να την εξετάσουν οι γιατροί. Έπαιζε το παιδάκι. Οι γιατροί έλεγαν αποκλείεται».

Η μάρτυρας περίγραψε πως όταν η μητέρα τους είπε να τρέξουν στο δωμάτιο γιατί το παιδί δεν αναπνέει, πήγε «σφαίρα» και εκεί βρήκε το παιδί νεκρό.

«Οι γονείς ήταν συντετριμμένοι. Θυμάμαι ότι έκλαιγαν», ανέφερε τέλος η ίδια.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.