Υπουργοί Εξωτερικών της G7: Τώρα είναι η ώρα για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο

|
THESTIVAL TEAM

Οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών της G7, αύξησαν σήμερα την πίεση στο Ισραήλ να αποδεχθεί μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Τόνισαν μετά το τέλος της συνεδρίασης, ότι «τώρα είναι η ώρα για κατάληξη σε μια διπλωματική διευθέτηση».

Σε ένα προσχέδιο ανακοινωθέντος στη λήξη της διήμερης συνόδου της Ομάδας των Επτά στο Φιούτζι στην Ιταλία, οι υπουργοί προέτρεψαν το Ισραήλ να διευκολύνει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους και καταδίκασαν την αυξανόμενη βία από τους εποίκους στη Δυτική Όχθη.

Οι υπουργοί καταδίκασαν επίσης την πρόσφατη επίθεση στην ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL) και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην παλαιστινιακή υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες UNRWA, λέγοντας ότι διαδραματίζει «ζωτικό ρόλο».

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.