Βέλγιο: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας μετά την ήττα στις ευρωεκλογές – Το ανακοίνωσε δακρυσμένος (video)

|
THESTIVAL TEAM

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρόο μετά την ήττα του κόμματός του στις ευρωεκλογές. Μάλιστα, την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος δακρυσμένος.

To κεντροδεξιό κόμμα του, οι Ανοιχτοί Φλαμανδοί Φιλελεύθεροι και Δημοκράτες, είδε τα ποσοστά του να πέφτουν καθώς συγκέντρωσε μόλις το 5,7%, σύμφωνα με τα exit polls.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Τομ Ονγκένα, δήλωσε και αυτός ότι και ο ίδιος θα παραιτηθεί. «Για εμάς ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη βραδιά, χάσαμε», είπε σε οπαδούς του. «Είμαι πεπεισμένος ότι χρειαζόμαστε γρήγορα μια νέα κυβέρνηση, με πλήρεις εξουσίες», πρόσθεσε και δήλωσε ότι «το μήνυμα των ψηφοφόρων είναι σαφές».