Τουρκία: Ο Ερντογάν υποδέχτηκε τον Σίσι στην Άγκυρα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε σήμερα, Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, στην Άγκυρα τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, ο οποίος πραγματοποιεί μια επίσκεψη που έχει στόχο να βάλει τέλος σε μια δεκαετία διενέξεων μεταξύ των δύο χωρών.
NEW: Erdogan personally welcomes Egypt’s Sisi in Turkey’s Ankara today.
— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) September 4, 2024
Sisi is visiting Turkey for the first time since 2013
pic.twitter.com/bbMcdgXEhg
Ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το protothema.gr, ο οποίος είχε επισκεφθεί τον Σίσι το Φεβρουάριο στο Κάιρο, αντάλλαξε με τον Αιγύπτιο ηγέτη χειραψία κατά την κάθοδο του τελευταίου από το αεροπλάνο, σύμφωνα με τις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την τουρκική προεδρία.
📌Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi arasındaki görüşmeye dair fotoğraflar yayınlandı pic.twitter.com/n4eW6ZuEfg
— World of Türkiye (@worldofturkiye) September 4, 2024
Οι δύο άνδρες πρόκειται να υπογράψουν σήμερα σειρά συμφωνιών, ενώ γύρω στις 17:00 θα μιλήσουν στους δημοσιογράφους, ανακοινώθηκε από την τουρκική προεδρία.
Πρώτη επίσκεψη στην Τουρκία μετά από 12 χρόνια
Η πρώτη επίσκεψη του Σίσι στην Τουρκία είναι επίσης η πρώτη προεδρική επίσκεψη από την Αίγυπτο στην Άγκυρα εδώ και 12 χρόνια.
Σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας αναφέρεται ότι στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου θα εξεταστούν όλες οι πτυχές των σχέσεων Τουρκίας-Αιγύπτου και θα συζητηθούν κοινά βήματα που μπορούν να γίνουν το επόμενο διάστημα για την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας.
Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν επίσης περιφερειακά ζητήματα, ιδίως τη Γάζα και τη Λιβύη.





