Τουρκία: Καταζητείται ο Καντέρ από τη κυβέρνηση της χώρας έναντι 500.000 δολαρίων

Ο πρώην σέντερ του ΝΒΑ, Ενές Καντέρ Φριντόμ, καταζητείται από την κυβέρνηση της Τουρκίας η οποία μάλιστα δίνει έως και 10 εκατομμύρια τουρκικές λίρες, ποσό που αντιστοιχεί στα 500.000 δολάρια, για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του.
Μάλιστα, ο βετεράνος ΝΒΑer έχει τοποθετηθεί στην τουρκική λίστα των «τρομοκρατών» για το 2023.
Σημειώνεται πως ο Καντέρ, έχει μιλήσει ανοικτά σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του για την κυβέρνηση Ερντογάν.
Επιπλέον ο ίδιος σχολίασε πως παλαιότερα, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες κυνηγούσαν τους ανθρώπους στη λίστα, αλλά όλοι είναι πρόθυμοι να ψάξουν και να καταδώσουν κόσμο γιατί θέλουν τα χρήματα.
Αρκετές φορές, ο Καντέρ έχει χρησιμοποιήσει το δημόσιό του βήμα και έχει κατηγορήσει ανοικτά τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς τον «Δικτάτορα».
Τέλος για τον λόγο αυτό, η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας ακύρωσε το διαβατήριό του το 2017, ενώ ο 30χρονος από το 2021 έχει πάρει την αμερικανική υπηκοότητα προσθέτοντας στο επίθετο και τη λέξη «Freedom».
Πηγή: foxnews.com
Ακολουθήστε το Thestival στο 




