Σοκ στις ΗΠΑ: Πάνω από 100 φοιτητές διαγνώστηκαν με καρκίνο μετά από έκθεση σε τοξική ουσία

|
THESTIVAL TEAM

Με καρκίνο φέρονται να έχουν διαγνωστεί περισσότεροι από 152 φοιτητές σε πανεπιστήμιο στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, ύστερα από έκθεσή τους σε τοξική ουσία.

Οι φοιτητές φαίνεται να εκτέθηκαν στην επικίνδυνη τοξική ουσία την περίοδο της ανακατασκευής του κτιρίου του πανεπιστημίου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η Daily Mail, έχουν αναφερθεί κρούσματα λεμφώματος και καρκίνου του θυρεοειδούς και του μαστού μεταξύ ασθενών που βρέθηκαν στο Poe Hall, ένα κτίριο με αίθουσες διδασκαλίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Ράλεϊ.

Προηγουμένως είχαν υπάρξει αναφορές για έκθεση σε ανησυχητικά επίπεδα πολυχλωριωμένων διφαινυλίων (PCB), τοξικών χημικών ουσιών που συνδέονται με τον καρκίνο και οι οποίες εντοπίστηκαν σε υλικά ανακατασκευής του κτίσματος.

Ως εκ τούτου, το κτίριο του πανεπιστημίου έκλεισε τον Νοέμβριο του 2023.

Δεκάδες αγωγές κατά του πανεπιστημίου

Μια έρευνα που διεξήχθη τον προηγούμενο μήνα διαπίστωσε ότι τα επίπεδα PCB σε πέντε αίθουσες ήταν 38 φορές υψηλότερα από το όριο που είχε θέσει ο Οργανισμός Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) για το κτίριο.

Το πανεπιστήμιο αντιμετωπίζει τώρα αγωγές από ορισμένους από τους 152 ασθενείς που ανέφεραν ότι αρρώστησαν από ασθένειες που συνδέονται με τις τοξίνες.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η Sarah Glad, μια 35χρονη μητέρα ενός παιδιού, η οποία ονειρευόταν να χρησιμοποιήσει τα πτυχία της από το NC State για να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές.

Ωστόσο, τα όνειρά της διακόπηκαν όταν πέθανε από καρκίνο του μαστού τετάρτου σταδίου, ο οποίος σύμφωνα με την οικογένειά της συνδέεται με την παρακολούθηση μαθημάτων στο Poe Hall.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.