Πορτογαλία: Ένα τραγικό λάθος των Αρχών οδήγησε τον πρωθυπουργό της χώρας στην παραίτηση

Φωτογραφία: Αρχείο Intime
|
THESTIVAL TEAM

Η αιφνιδιαστική παραίτηση του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα έπειτα από οκτώ χρόνια και τρεις νίκες σε εκλογές, προκάλεσε σοκ μέσα και έξω από τη χώρα.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του παραιτηθέντα πρωθυπουργού, ισχυρίζεται ότι η εμπλοκή του Κόστα φαίνεται να οφείλεται σε ένα τραγικό λάθος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το Euronews, αναφέρει έγινε ένα τραγικό λάθος στην απομαγνητοφώνηση συνομιλιών που κατέγραφαν οι υπηρεσίες ασφαλείας. Στην απομαγνητοφώνηση έγραψαν Αντόνιο Κόστα (το όνομα του πρωθυπουργού) και όχι Αντόνιο Κόστα Σίλβα (το όνομα του υπουργού Οικονομικών).

Ο δικηγόρος του παραιτηθέντα πρωθυπουργού είπε μάλιστα ότι η συνομιλία, είναι η μοναδική στη δικογραφία που καταγράφεται το όνομα του πρώην πρωθυπουργού. Όπως προσθέτει ο ίδιος, οι ανακριτικές αρχές παραδέχτηκαν το λάθος, αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν σχόλια εκ μέρους τους.

Υπενθυμίζεται πως το όνομα του Κόστα ενεπλάκη σε ένα διπλό σκάνδαλο διαφθοράς με επενδύσεις ορυχείων λιθίου και εγκατάστασης πράσινου υδρογόνου. Στενοί του συνεργάτες φέρονται να επικαλούνταν τις σχέσεις τους με το πρωθυπουργικό γραφείο, για να επηρεάσουν την πορεία των επενδύσεων.

Τέλος, μετά την παραίτηση του Κόστα η χώρα θα οδεύσει σε εκλογές τον Μάρτιο, χωρίς ακόμη να έχει οριστεί ο διάδοχός του.