Περού: Επτά νεκροί από τις διαδηλώσεις – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα (video)

|
THESTIVAL TEAM

Η κυβέρνηση του Περού κήρυξε σήμερα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για 30 ημέρες σε ολόκληρη τη χώρα, σε μια προσπάθεια να καταστείλει τις επεισοδιακές διαδηλώσεις υποστηρικτών του πρώην προέδρου Πέδρο Καστίγιο.

Παράλληλα σημειώνεται πως τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σε ταραχές που ξέσπασαν το προηγούμενο τριήμερο σε διάφορα σημεία της επικράτειας, στο περιθώριο διαδηλώσεων από υποστηρικτές του Καστίγιο.

Η περουβιανή εισαγγελία ζήτησε να προφυλακιστεί για 18 μήνες ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος κατηγορείται για «στάση» και «συνωμοσία» και τέθηκε υπό κράτηση μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του να διαλύσει το Κογκρέσο στις 7 Δεκεμβρίου.

Τέλος, αντιμέτωπη με κύμα διαδηλώσεων και ταραχών, η νέα πρόεδρος του Περού Ντίνα Μπολουάρτε, απηύθυνε έκκληση για ηρεμία και υποσχέθηκε να επισπεύσει κατά δύο χρόνια τις επόμενες εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για το 2026.

Δείτε βίντεο:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ