Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η Βόρεια Γάζα δεν έχει πλέον λειτουργικό νοσοκομείο

|
THESTIVAL TEAM

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), δήλωσε σήμερα ότι στη Βόρεια Γάζα δεν έμεινε κανένα λειτουργικό νοσοκομείο λόγω έλλειψης καυσίμων, προσωπικού και προμηθειών.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουν απομείνει λειτουργικά νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Πεέπερκορν, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη Γάζα, σε δημοσιογράφους μέσω βιντεοσύνδεσης από την Ιερουσαλήμ.

«Το νοσοκομείο Αλ-Αχλί ήταν το τελευταίο αλλά τώρα είναι λειτουργικό στον ελάχιστο βαθμό», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι ο στρατός του Ισραήλ διέταξε χθες Τετάρτη να απομακρυνθούν εσπευσμένα οι άμαχοι από μεγάλο μέρος της Χαν Γιούνις, της μεγαλύτερης πόλης στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, την ώρα που συνεχίζονται οι προσπάθειες να εφαρμοστεί νέα ανακωχή στον παλαιστινιακό θύλακο, όπου ο απολογισμός των θυμάτων έχει πλέον φθάσει τους 20.000 νεκρούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ