Ο Τζο Μπάιντεν μπήκε στο TikTok – Το πρώτο του βίντεο που μετρά πάνω από 3,2 εκατ. προβολές

|
THESTIVAL TEAM

Λογαριασμό στο TikTok απέκτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν με το πρώτο του βίντεο διάρκειας 26 δευτερολέπτων να αφορά, κυρίως, το Super Bowl.

Δεν θα μπορούσε, πάντως, να λείψει και η πολιτική αναφορά με τον Μπάιντεν να ερωτάται ποιον θα επέλεγε «τον Μπάιντεν ή τον Τραμπ» με τον Αμερικανό πρόεδρο να απαντά «πλάκα μου κάνετε;» πριν να επιλέξει τον εαυτό του.

Σημειώνεται ότι στις πρώτες πέντε ώρες μετά την ανάρτηση του βίντεο είχαν καταγραφεί 3,2 εκατομμύρια views.

@bidenhq

lol hey guys

♬ Fox nfl theme – Notrandompostsguy

Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσινγκτον επικρίνει τα τελευταία χρόνια έντονα το TikTok τόσο όταν πρόεδρος ήταν ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ όσο και τώρα υπό τον Δημοκρατικό Μπάιντεν.

Το TikTok, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, κατηγορείται από πολλούς Αμερικανούς πολιτικούς ότι αποτελεί όργανο προπαγάνδας της κινεζικής κυβέρνησης, κάτι που η εταιρεία διαψεύδει κατηγορηματικά.

Πολλές πολιτείες αλλά και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απαγορεύουν στους κυβερνητικούς υπαλλήλους να κατεβάζουν την εφαρμογή αυτή στα κινητά τους, επικαλούμενες κινδύνους για την εθνική ασφάλεια. Στη Μοντάνα δικαστής πρόσφατα εμπόδισε πρωτοβουλία της κυβέρνησης της πολιτείας να απαγορεύσει εντελώς το TikTok.

Αν και η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να ερευνά το TikTok, δεν φαίνεται να εξετάζεται η άμεση λήψη μέτρων σε ομοσπονδιακό επίπεδο για να απαγορευθεί ή να περιοριστεί η χρήση αυτού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.