Νότια Αφρική: Τέσσερις νεκροί και δεκάδες παγιδευμένοι μετά από κατάρρευση κτιρίου (video)

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Δευτέρα, όταν κτίριο υπό ανέγερση κατέρρευσε στην Τζορτζ, στις ακτές της Νότιας Αφρικής, ενώ άλλοι κάπου πενήντα εργάτες παραμένουν παγιδευμένοι, όπως ανακοίνωσε ο δήμος σήμερα.
Μέχρι τώρα 24 άνθρωποι ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια και στην πλειονότητά τους διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, διευκρινίζοντας πως τέσσερις υπέκυψαν στα τραύματά τους.
Building collapse in South Africa leaves three dead, dozens trapped https://t.co/juH61AxE4F pic.twitter.com/dziiEmgGvm
— Reuters World (@ReutersWorld) May 7, 2024
Εξακολουθούν να αγνοούνται «51 άνθρωποι», παγιδευμένοι στα συντρίμμια, διευκρίνισε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.
Σωστικά συνεργεία επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους σε «τρεις χωριστές ζώνες» του κτιρίου που κατέρρευσε.
Δεν είναι σαφείς σε αυτό το στάδιο οι λόγοι της κατάρρευσης του υπό ανέγερση εξαώροφου κτιρίου, το οποίο θα διέθετε επίσης υπόγειο χώρο στάθμευσης.
Building collapses in George / Western Cape / South Africa 🇿🇦 pic.twitter.com/YKix9GTlpe
— Joseph Davidson (Jaco) (@jaco_davidson) May 6, 2024
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ





