Νέες απειλές από το Ιράν: Θα απαντήσουμε “δυνατότερα και πιο αποφασιστικά” εάν το Ισραήλ μας αντεπιτεθεί

Φωτογραφία: Αρχείο Intime
|
THESTIVAL TEAM

Νέες προειδοποιήσεις εξαπολύει το Ιράν μετά το μπαράζ drones και βαλλιστικών πυραύλων που εξαπέλυσε κατά του Ισραήλ λέγοντας ότι θα απαντήσει με περισσότερη δύναμη εάν το Ισραήλ ανταπαντήσει για τα πλήγματα που εξαπέλυσε, τα οποία η Τεχεράνη αποτελούν απάντηση για την επίθεση στο συγκρότημα της πρεσβείας της στη Δαμασκό, πρωτεύουσα της Συρίας.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δε θα διστάσει να ασκήσει το εγγενές της δικαίωμα αυτοάμυνας όταν απαιτείται», δήλωσε ο πρεσβευτής του Ιράν και μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί, σε δήλωση. Εάν το ισραηλινό καθεστώς διαπράξει ξανά οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση, η απάντηση του Ιράν θα είναι ασφαλώς και αποφασιστικά ισχυρότερη και πιο αποφασιστική», πρόσθεσε ο Πρέσβης Iravani.

Επικαλούμενος την αυτοάμυνα ενάντια στις επαναλαμβανόμενες ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις, ο Ιράβανι είπε ότι τα πλήγματα ήταν συγκεκριμένα ως αντίποινα σε μια ισραηλινή επίθεση την 1η Απριλίου εναντίον των διπλωματικών εγκαταστάσεων του Ιράν στη Δαμασκό.

Επιπλέον, το Ιράν ισχυρίζεται ότι η επίθεση παραβίασε το διεθνές δίκαιο και οδήγησε στο θάνατο επτά Ιρανών στρατιωτικών συμβούλων, συμπεριλαμβανομένων βασικών διοικητών του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Παράλληλα, επικρίνει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για «αποτυχία να υποστηρίξει τη διεθνή ειρήνη», επιτρέποντας στο Ισραήλ να «παραβιάζει» τους καθιερωμένους διεθνείς κανόνες και να «κλιμακώνει» τις περιφερειακές εντάσεις.

Υπενθυμίζεται πως το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση της 1ης Απριλίου που κατέστρεψε ένα κτίριο του ιρανικού προξενείου στην Δαμασκό.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.