Μπόρις Τζόνσον για Γλυπτά Παρθενώνα: “Πάρα πολύ δύσκολο ζήτημα” – Απήγγειλε Ιλιάδα

|
THESTIVAL TEAM

Την αγάπη του για την Ελλάδα διατύπωσε για ακόμη μια φορά ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ρωτήθηκε σε εκδήλωσε για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, ενώ απήγγειλε και στίχους από το ομηρικό έπος της Ιλιάδας.

Ο Μπόρις Τζόνσον βρέθηκε σε εκδήλωσε στην Ουάσιγκτον του Ινστιτούτου Πολιτικής του Πανεπιστημίου Georgetown με τίτλο «Ο Παγκόσμιος Αγώνας για τη Δημοκρατία με τον Μπόρις Τζονσον».

Εκεί ο Έλληνας φοιτητής Θανάσης Μπασιάκος, γιος του εκλιπόντος βουλευτή και υπουργού της ΝΔ, Βαγγέλη Μπασιάκου, βρήκε την ευκαιρία και ρώτησε τον Μπόρις Τζόνσον για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ο πρώην Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας ανέφερε πως το θέμα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα αποτελεί ένα «εξαιρετικά δύσκολο ζήτημα» και στάθηκε στους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να παραμείνουν στο Βρετανικό Μουσείο.

Πριν απαντήσει διευκρίνισε πως δεν έχει σπίτι στην Ελλάδα, αλλά θα ήθελε να αποκτήσει. Σημειώνεται ότι ο πατέρας του διατηρεί εξοχικό στο Πήλιο και ο ίδιος σχεδόν κάθε καλοκαίρι επισκέπτεται τη χώρα μας.

Μάλιστα, θέλοντας να αποφύγει την ερώτηση που έβλεπε να έρχεται άρχισε να απαγγέλει στίχους της Ιλιάδας με όσους βρίσκονταν εκεί να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Ωστόσο, η άποψή του για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα μάλλον απογοήτευσε τους Έλληνες, σύμφωνα με το newsit.gr, καθώς διατύπωσε την ανησυχία του, ότι αν τα Γλυπτά επιστραφούν στην Ελλάδα τότε ο Βρετανικό Μουσείο αλλά και πολλά μητροπολιτικά μουσεία της Ευρώπης και των ΗΠΑ, που δέχονται καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες «είναι τα αποθετήρια των θησαυρών όλου του κόσμου» και «αν αρχίσουν να απογυμνώνονται συστηματικά από τους θησαυρούς που έχουν πάρει από άλλες χώρες, επιστρέφοντάς τους» τότε – σύμφωνα πάντα με τον Τζόνσον – «θα καταστρέφονταν μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που γρήγορα και φθηνά μπορούν να διδάξουν τους νέους» για τους πολιτισμούς της αρχαιότητας.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.