Μόσχα: Σοκαριστικά βίντεο από την ένοπλη επίθεση σε αίθουσα συναυλιών με τουλάχιστον 40 νεκρούς

Μακελειό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής έξω από τη Ρωσία, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε συναυλιακό χώρο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 100.
Η αστυνομία έχει φθάσει στο σημείο. Πληροφορίες κυκλοφορούν που κάνουν λόγο για 40 νεκρούς.
Δύο με πέντε άτομα επιτέθηκαν στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall, μεταδίδει το IFX.
Άνθρωποι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι μέσα στο συναυλιακό χώρο όπως και στην οροφή του κτιρίου, όπου σημειώθηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις νωρίτερα, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Η φωτιά έχει τυλίξει το ένα τρίτο του κτιρίου του συναυλιακού χώρου και η οροφή του κτιρίου έχει σχεδόν παραδοθεί στις φλόγες, μετέδωσε το TASS.
Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σκηνές χάους, με έναν μεγάλο αριθμό θεατών να προσπαθούν να φύγουν από την αίθουσα, μετά τους πυροβολισμούς.
Άλλα βίντεο δείχνουν πολλούς ανθρώπους να κείτονται ακίνητοι μέσα σε λίμνες αίματος έξω από τον συναυλιακό χώρο.
Το Reuters δεν μπόρεσε αμέσως να επαληθεύσει το βίντεο.
Το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι έκρηξη σημειώθηκε και μετά ξέσπασε φωτιά στο κτίριο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.
Η εφημερίδα Kommersant ανάστησε στην ιστοσελίδα της βίντεο που δείχνει πυκνό καπνό να βγαίνει από εκεί που βρίσκεται το κτίριο του συναυλιακού χώρου.
Προσοχή: σκληρά βίντεο:
‼️‼️VIOLENT CONTENT ‼️‼️
— 301 Military (@301military) March 22, 2024
Five terrorists mercilessly shoot visitors cornered in Crocus City Hall with automatic rifles.
Preliminarily, no fewer than 15 people have died. pic.twitter.com/rqLHZDk66D
⚡️⚡️ Russian media report about shooting at the largest concert hall in #Moscow – "Crocus City Hall". Preliminarily, there are wounded and dead.
— NEXTA (@nexta_tv) March 22, 2024
The shooting started before a concert of the band "Picnik". pic.twitter.com/Tr1zpA2z4M





