Μισέλ για πόλεμο στο Ισραήλ: Θα έχουμε τεράστιες δυσκολίες στο ευρωπαϊκό έδαφος λόγω των προσφύγων

|
THESTIVAL TEAM

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, προειδοποίησε σήμερα ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς θα μπορούσε να δημιουργήσει κύμα προσφύγων προς την Ευρώπη, αυξάνοντας τον κίνδυνο ενίσχυσης των φωνών κατά των μεταναστών, βαθαίνοντας τον διχασμό και πυροδοτώντας εντάσεις μεταξύ των υποστηρικτών του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

«Κοιτάξτε, εάν υπάρξουν περισσότερες δυσκολίες σε περιφερειακό επίπεδο, θα έχουμε αμέσως τεράστιες δυσκολίες στο ευρωπαϊκό έδαφος λόγω των προσφύγων», δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ σε συνέντευξή του στο Associated Press.

«Και ξέρουμε πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ορισμένες πολιτικές ομάδες εντός της ΕΕ για να τροφοδοτήσει κάποιες αντιπαραθέσεις και να κάνει την ΕΕ πιο κατακερματισμένη», είπε, προσθέτοντας ότι ο πόλεμος στη Γάζα θα μπορούσε να αυξήσει την πόλωση σε ένα από τα πιο επίμαχα ζητήματα σε πολλά ευρωπαϊκά έθνη.

«Γνωρίζουμε ότι στις κοινωνίες μας σε όλη την ΕΕ, υπάρχουν επίσης διαφορετικές αντιλήψεις μεταξύ των πολιτών μας, και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να μην εισάγουμε στην ΕΕ την τραγική σύγκρουση», συμπλήρωσε ο Σαρλ Μισέλ και κατέληξε λέγοντας: «Δεν είναι η ώρα να έχουμε περισσότερες δυσκολίες γιατί θα εισάγουμε τις συγκρούσεις στην ΕΕ».