Μέση Ανατολή: Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ έχει τον πλήρη έλεγχο του νοσοκομείου Αλ Σίφα στη Γάζα

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ έχει υπό τον πλήρη έλεγχό του το νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο είναι το μεγαλύτερο της περιοχής και βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιορκίας των IDF τις τελευταίες ώρες.
Ο στρατός του Ισραήλ έκανε έφοδο νωρίτερα σήμερα Τετάρτη στο Αλ Σίφα για να εντοπίσει τρομοκράτες της Χαμάς, με τις περιγραφές από τον πανικό που επικράτησε στις πτέρυγες, στους ορόφους και τους διαδρόμους του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Λωρίδας της Γάζας, να είναι συγκλονιστικές.
«Θεωρούμε την ισραηλινή κατοχή πλήρως υπεύθυνη για τη ζωή και την ασφάλεια του ιατρικού προσωπικού, των τραυματιών, των ασθενών, των πρόωρων παιδιών και των εκτοπισμένων», ανέφερε το κυβερνητικό γραφείο των ελεγχόμενων από τη Χαμάς ΜΜΕ της Γάζας.
Από την πλευρά του, το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί τα νοσοκομεία της Γάζας για να προστατεύσει τους τρομοκράτες της από τα πυρά του. Ισχυρίζεται ότι κάτω από τις εγκαταστάσεις τους κρύβονται τα περιβόητα τούνελ και τα κέντρα επιχειρήσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης, κάτι που έχει διαψευστεί επανειλημμένα από τους ισλαμιστές.
Η έφοδος του Ισραήλ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα ίχνος από τους 240 ομήρους της Χαμάς.
Τέλος, ένας δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε ότι οι IDF αποσύρθηκαν από το Αλ Σίφα.
סריקות אחר מטעני נפץ ותשתיות טרור נוספות במקביל לסיוע הומנטירי; הכוחות ממשיכים בפעילות ממוקדת ביה״ח שיפאא':
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) November 15, 2023
כוחות צה״ל ממשיכים לפעול באופן ממוקד בחלק ממרחב ביה״ח שיפאא' בו הם סורקים אחר תשתיות ואמצעי טרור של חמאס. כמו כן, הכוחות מסרו ציוד הומניטרי והניחו אותו בכניסה לבית החולים pic.twitter.com/W7remVDPBL





