Κροατία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Μιλάνοβιτς προηγείται με ποσοστό άνω του 50%, σύμφωνα με έξιτ-πολ

|
THESTIVAL TEAM

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς, που στηρίζεται από το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDP), φαίνεται ότι κερδίζει τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη χώρα, από τον πρώτο γύρο, σύμφωνα με ένα έξιτ-πολ.

Ο Μιλάνοβιτς ενδέχεται να εξασφαλίσει από σήμερα μια δεύτερη θητεία στην προεδρία, αφού προηγείται με ποσοστό 51,48%, όπως δείχνει το έξιτ-πολ της εταιρείας Ipsos που ανακοινώθηκε αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες. Εάν επιβεβαιωθεί αυτό το ποσοστό, δεν θα χρειαστεί δεύτερος γύρος.

Ο Ντράγκαν Πρίμορατς, ο υποψήφιος του κυβερνώντος, συντηρητικού κόμματος HDZ, έρχεται στη δεύτερη θέση συγκεντρώνοντας ποσοστό 19,29%, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση HRT.

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα απόψε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.