Ινδία: Πολύνεκρο δυστύχημα προκάλεσαν μηχανοδηγοί τρένων που έβλεπαν κρίκετ

Φωτογραφία: Twitter
|
THESTIVAL TEAM

Η σύγκρουση δύο τρένων τον περασμένο Οκτώβριο στην Ινδία, στο κρατίδιο Άντρα Πραντές, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άνθρωποι, οφείλεται στο ότι οι μηχανοδηγοί ήταν αφηρημένοι επειδή παρακολουθούσαν κρίκετ από κινητό.

Η τραγωδία σημειώθηκε την ώρα που η οικοδέσποινα Ινδία έπαιζε με την Αγγλία, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Τώρα εγκαθιστούμε συστήματα που μπορούν να ανιχνεύσουν οποιαδήποτε τέτοια απόσπαση της προσοχής και να διασφαλίσουν ότι οι μηχανοδηγοί και οι βοηθοί τους είναι πλήρως συγκεντρωμένοι στη λειτουργία του τρένου», σχολίασε ο υπουργός Σιδηροδρόμων.

Σημειώνεται πως το κρίκετ είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην Ινδία. Εκατοντάδες εκατομμύρια παρακολούθησαν τη ζωντανή μετάδοση του αγώνα, τον οποίο κέρδισε η Ινδία.

Παράλληλα, οι αρχές απέλυσαν τον σταθμάρχη και τρεις υπαλλήλους όταν ένα εμπορευματικό τρένο ταξίδεψε 70 χιλιόμετρα χωρίς μηχανοδηγό, ανέφεραν οι Hindustan Times.

Οι υπάλληλοι απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους για αμέλεια, καθώς 50 βαγόνια ταξίδευαν χωρίς οδηγό για σχεδόν δύο ώρες.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.