Η Γαλλία γιορτάζει τα θυρανοίξια της Παναγίας των Παρισίων – Δείτε live

Φωτογραφία: Reuters
|
THESTIVAL TEAM

Η Γαλλία γιορτάζει με κάθε επισημότητα τα θυρανοίξια της Παναγίας των Παρισίων, πέντε χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, τηρώντας την υπόσχεση πως ο ναός θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του πιο λαμπερός από ποτέ, υποδέχεται σήμερα στο Παρίσι πάνω από 40 ηγέτες από όλο τον πλανήτη, ώστε να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις για τον εμβληματικό ναό της γαλλικής πρωτεύουσας.

Παρακολουθήστε ζωντανά τις εκδηλώσεις στην Παναγία των Παρισίων

Μετά από πρόσκληση του Γάλλου προέδρου, παρόντες είναι περίπου 40 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Νωρίτερα ο Εμανουέλ Μακρόν υποδέχθηκε στο Ελιζέ τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. «Καλώς ήρθες και πάλι» είπε ο Γάλλος πρόεδρος στον Τραμπ, ενώ εκείνος απάντησε «τιμή μου να είμαι εδώ. Είχαμε καλή συνεργασία στο παρελθόν».

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.