“Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση” επαναλαμβάνει ο Ερντογάν

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

«Έχω πει επανειλημμένα ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και ότι είναι πολιτικό κόμμα. Το ξαναλέω. Ως πολιτικό κόμμα, αγωνίζεται για τα δικαιώματα που θα αποκτήσει» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν στους δημοσιογράφους, κατά την πτήση της επιστροφής του από τη Βουδαπέστη.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι έφερε μαζί στο γραφείο του τους ηγέτες της Φατάχ και της Χαμάς, Μαχμούτ Αμπάς και Ισμαήλ Χένιγε. «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην συναντηθούν η Φατάχ και η Χαμάς. Συναντώνται και είναι δυνατόν να προχωρήσουν αυτές τις συνομιλίες περαιτέρω. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που εμείς, ως Τουρκία, έχουμε κάνει και μπορούμε να κάνουμε από αυτή την άποψη, διότι η Φατάχ και η Χαμάς πρέπει να ζήσουν ειρηνικά μεταξύ τους» ανέφερε, σύμφωνα με το ertnews.gr.

Για τη στάση των ΗΠΑ όσον αφορά τον πόλεμο στη Γάζα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν μια ιστορική ευθύνη σε αυτή τη διαδικασία και πρέπει να ανταποκριθούν . «Αυτή η ευθύνη είναι να αποτρέψουν το Ισραήλ από αυτή τη θηριωδία και να σταματήσουν αυτή τη σφαγή στη Γάζα. Αλλά οι ΗΠΑ μέχρι στιγμής έχουν ενθαρρύνει το Ισραήλ, πόσο μάλλον να το σταματήσουν. Ενθαρρυμένο και εξουσιοδοτημένο από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ δεν αναγνωρίζει ούτε το Διεθνές Δίκαιο ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα» ανέφερε.

Ειδικά για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε για άλλη μία φορά ότι «τελειώνει» και όλοι θα τον δουν να φεύγει. Ωστόσο, συνέχισε, «η αποχώρηση από τη θέση του δεν θα τον σώσει. Θα τον κυνηγήσουμε με βάση το νόμο για να λογοδοτήσει». Όχι μόνο ο Νετανιάχου, «αλλά όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη γενοκτονία θα λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν ενώπιον του νόμου» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.