Γάζα: Σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή πολύνεκρου ισραηλινού βομβαρδισμού σε σχολείο

|
THESTIVAL TEAM

Είκοσι εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό σχολείου που φιλοξενεί εκτοπισμένους στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η Χαμάς, καταγγέλλοντας ενέργεια ενταγμένη στη «γενοκτονία» που διαπράττει κατ’ αυτή το Ισραήλ, οι ένοπλες δυνάμεις του οποίου συνεχίζουν ταυτόχρονα την επίθεσή τους στο βόρειο τμήμα του θυλάκου.

Το σχολείο που έγινε στόχος αεροπορικής επιδρομής βρίσκεται στην πόλη Αμπάσαν, κοντά στο Χαν Γιούνις στη νότια Γάζα.

Σε βίντεο που μετέδωσε το Al Jazzera έχει καταγραφεί η στιγμή της αεροπορικής επιδρομής, δείχνοντας πως εκείνη την ώρα στην αυλή του σχολεία βρισκόταν αρκετός κόσμος με νεαρά παιδιά να παίζουν μπάλα.

Πόλεμος δίχως τέλος

Ο πόλεμος, που διανύει τον 10ο μήνα του, δεν γνωρίζει καμιά ανάπαυλα, την ώρα που αναμένεται να διεξαχθούν νέες έμμεσες διαπραγματεύσεις στο Κατάρ με την ελπίδα να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

Πρόκειται για ανθρώπους που απήχθησαν όταν εξαπολύθηκε η άνευ προηγουμένου έφοδος του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, που το Ισραήλ ανταπέδωσε εξαπολύοντας στρατιωτικές επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας στη Λωρίδα της Γάζας, όπου κυβερνά το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα από το 2007.

«Βομβαρδισμός έπληξε την είσοδο του σχολείου Αλ Άουντα της Αμπασάν, στην ανατολική Χαν Γιούνις» (νότια) και «υπάρχουν 29 μάρτυρες», ανέφερε ιατρική πηγή στο νοσοκομείο Νάσερ της πόλης.

«Συνέχιση του εγκλήματος της γενοκτονίας»

Η Χαμάς πρόσαψε τον βομβαρδισμό στο Ισραήλ δίνοντας τον ίδιο απολογισμό, 29 νεκρούς, «στην πλειονότητά τους παιδιά και γυναίκες».

«Η σφαγή αυτή είναι η συνέχιση του εγκλήματος της γενοκτονίας που διαπράττει ο στρατός κατοχής εναντίον του λαού μας για 10ο συνεχόμενο μήνα», κατήγγειλε η υπηρεσία Τύπου του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως επαληθεύει τις πληροφορίες για τον βομβαρδισμό, τον τέταρτο με στόχο σχολείο σε ισάριθμες ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας, μικροσκοπικό θύλακο που ρημάζεται από τους βομβαρδισμούς κι απειλείται από λιμό.

Άλλα τρία σχολεία, που έχουν μετατραπεί σε κέντρα φιλοξενίας εκτοπισμένων, επλήγησαν από το Σάββατο σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς με τουλάχιστον 20 νεκρούς, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές. Σε αυτές τις τρεις περιπτώσεις οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν πως οι στόχοι ήταν «τρομοκράτες», καθώς κατηγορούν συχνά τη Χαμάς πως «χρησιμοποιεί» άμαχους σαν «ανθρώπινες ασπίδες».

«Εκστρατεία λιμοκτονίας»

Στη Γενεύη, δέκα ανεξάρτητοι ειδικοί του ΟΗΕ κατηγόρησαν το Ισραήλ πως διεξάγει «εκστρατεία λιμοκτονίας» στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία όπως τόνισαν οδηγεί σε θανάτους παιδιών. «Η ισραηλινή εσκεμμένη και στοχευμένη εκστρατεία λιμοκτονίας εναντίον του παλαιστινιακού λαού είναι μορφή γενοκτονικής βίας κι οδηγεί σε λιμό σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας», επέμειναν.

Η ισραηλινή μόνιμη αντιπροσωπεία στις υπηρεσίες του ΟΗΕ στη Γενεύη απέρριψε οργισμένα την κατηγορία.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Η έφοδος του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 1.195 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα ισραηλινά δεδομένα. Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν κατά τη διάρκειά της, 116 παραμένουν όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας, πλην όμως 42 πιστεύεται πως είναι νεκροί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Στις ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων στη Λωρίδα της Γάζας έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα τουλάχιστον 38.243 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του θυλάκου.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.