Επιχείρηση “Ασπίδες”: Πυρά της φρεγάτας “Ύδρα” κατά drones κοντά στην Υεμένη

Φωτογραφία: hellenicnavy.gr
|
THESTIVAL TEAM

Η φρεγάτα ΥΔΡΑ συμμετείχε τα ξημερώματα της Τετάρτης σε επιχείρηση για την προστασία ενός εμπορικού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν κοντά στην Υεμένη.

Συγκεκριμένα η φρεγάδα ΥΔΡΑ έβαλε με πυροβόλο κατά δύο drones ((UAVs) παρέχοντας με αυτό τον τρόπο προστασία σε εμπορικό πλοίο που έπλεε στην περιοχή. Τα drones που απειλούσαν το πλοίο απομακρύνθηκαν.

Η σχετική ενημέρωση αναφέρει: «Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 και πρωινές ώρες στον Κόλπο του Άντεν, η Φρεγάτα ΥΔΡΑ στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, έβαλε με πυροβόλο εναντίον 2 Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, τα οποία απομακρύνθηκαν. Η Φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της».

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.