Εμπρηστικός Ερντογάν από τα Κατεχόμενα: “Δεν είναι δυνατή η ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο”

Στα Κατεχόμενα προσγειώθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος απηύθυνε ομιλία ενώ ακολούθησε προκλητική φιέστα για τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο.
«Η αγνόηση της πραγματικότητας στο νησί της Κύπρου δεν οδηγεί «πουθενά», είπε προκλητικά ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, προσθέτοντας: «Πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατή η ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο»
Πρόσθεσε δε πως «η Τουρκία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί, να συζητήσει, να επιτύχει διαρκή ειρήνη, λύση στην Κύπρο».
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Töreni https://t.co/2dw1niOdAC
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) July 20, 2024
«Πρέπει να έχουμε κατά νου γιατί πραγματοποιήθηκε η “ειρηνευτική επιχείρηση” στην Κύπρο και γιατί η Τουρκία πήρε μια τέτοια απόφαση», πρόσθεσε ο Ερντογάν.
Τον πρόεδρο της Τουρκίας υποδέχθηκε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Ταράρ.
Πριν την ομιλία του ο Ερντογάν επισκέφθηκε το μνημείο του Ατατούρκ στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, όπου κατέθεσε στεφάνι.
Δείτε το βίντεο:





