Τραγωδία στη Βουλγαρία: Νεκρός ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

Φωτογραφία: Blitz.bg
|
THESTIVAL TEAM

Νεκρός εντοπίστηκε ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα το χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς στη Βουλγαρία νωρίτερα σήμερα το απόγευμα (12/02) στην περιοχή Markujik 3, σύμφωνα με το novinite.com.

Η σορός του Έλληνα σκιέρ βρέθηκε από την ομάδα διάσωσης που έσπευσε στο σημείο στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς στη Βουλγαρία με αυτόπτη μάρτυρα να περιγράφει στο bTV πως «η παρέα κατέβηκε το πιο απότομο μέρος της πλαγιάς.

Νωρίτερα συναντήσαμε την ομάδα και σχολιάσαμε ότι το μέρος είναι πολύ επικίνδυνο. Λίγα λεπτά αργότερα τους είδαμε να κατεβαίνουν το πιο απότομο μέρος ο ένας μετά τον άλλο. Δεν κουβαλούσαν σακίδια. Προφανώς, δεν ήταν προετοιμασμένοι».

Αυτό εξήγησε στο bTV ο Stefan Hristov, ένας από τους συμμετέχοντες στη διάσωση των θαμμένων στη χιονοστιβάδα. “Κατά την κάθοδο, ένας από αυτούς έκοψε την πλαγιά οριζόντια, κάτι που δεν έπρεπε να γίνει. Ξεκίνησε όλη η πλαγιά – περίπου 150 μέτρα ήταν το μήκος της χιονοστιβάδας. Χώθηκε σε ύψος περίπου 2 μέτρων. Ήταν εξαιρετικά θεαματικό να παρακολουθήστε, αλλά δεν ήταν καθόλου ωραίο και ειρηνικό γνωρίζοντας ότι ήταν εκεί. Καλέσαμε το 112. Μετά έφυγε η έκτακτη διάσωση και φτάσαμε λίγο πριν από αυτούς», πρόσθεσε.

“Στο περιστατικό ενεπλάκησαν Έλληνες πολίτες. Δεν είχαν μέσα τους τον εξοπλισμό χιονοστιβάδας, ο οποίος είναι υποχρεωτικός για σκι εκτός πίστας. Η πίστα Markudjik 3 δεν λειτουργεί αυτήν τη στιγμή και έχουν αναλάβει σκόπιμα τον κίνδυνο εκεί. Μπήκαν σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο έδαφος », δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας διάσωσης στο βουνό, Emil Neshev.

Σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, μαζί με τον Έλληνα σκιέρ ήταν άλλοι τρεις Έλληνες, που κατάφεραν να απεγκλωβιστούν μόνοι τους.

Στην επιχείρηση εντοπισμού του αγνοούμενου συμμετέχουν πάνω από 25 διασώστες βουνού με τέσσερις σκύλους. Η χιονοστιβάδα είχε μέγεθος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.