Champions League: Περισσότερες από 50 συλλήψεις στον τελικό του Wembley

Η βρετανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι προχώρησε σε περισσότερες από 50 συλλήψεις στον τελικό του Champions League, μετά από πολυάριθμες «προσπάθειες παραβίασης της ασφάλειας», συμπεριλαμβανομένων εισβολέων στον αγωνιστικό χώρο που οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα μόλις ένα λεπτό μετά την έναρξή του.
Ο αγώνας μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Γουέμπλεϊ είχε μόλις ξεκινήσει όταν τρεις θεατές διέφυγαν της ασφάλειας και μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο.
Οι οπαδοί φάνηκαν να αναζητούν φωτογραφίες με τον Βινίσιους Τζούνιορ και τον Τζουντ Μπέλινγχαμ της Ρεάλ, προτού η ασφάλεια τους απομακρύνει από το γήπεδο.
The Metropolitan Police have confirmed 53 arrests were made at Wembley last night – five for pitch invasion and the majority of others for attempts to breach security and gain entry to the stadium. pic.twitter.com/DLPWUZcJS5
— Sky Sports News (@SkySportsNews) June 2, 2024
Ο αγώνας ξεκίνησε εκ νέου μετά από μια μικρή διακοπή περίπου δύο λεπτών.
Η ασφάλεια στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει τεθεί υπό αυξημένο έλεγχο μετά από προβλήματα με τους φιλάθλους στους δύο τελευταίους τελικούς, στο Παρίσι το 2022 και πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη.
Ο τελικός του Euro 2020, που είχε διεξαχθεί στο ίδιο γήπεδο, στιγματίστηκε από μαζική αναταραχή των οπαδών για την αναμέτρηση μεταξύ Αγγλίας και Ιταλίας, που είδε αρκετούς απ΄ αυτούς να μπαίνουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ





