Ανατριχίλα στο Βατικανό: Έψαλαν το “Χριστός Ανέστη” στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου (video)

|
THESTIVAL TEAM

Το Χριστός Ανέστη εψάλη στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, λίγο πριν ολοκληρωθεί η κηδεία του πάπα Φραγκίσκου, προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση σε χιλιάδες πιστούς.

Φέτος το Πάσχα Καθολικών και Ορθοδόξων συνέπεσε, αλλά αυτό ήταν και μια ένδειξη και αναφορά στην επιθυμία του Φραγκίσκου για κοινό εορτασμό του Πάσχα.

Μετά ακολούθησε η λειτουργία εις κεκοιμημένους.

Περισσότεροι από 200.000 οι πιστοί στην κηδεία του ποντίφικα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Βατικανού, οι πιστοί από όλο τον κόσμο που παρακολουθούν την κηδεία του πάπα Φραγκίσκου ξεπέρασαν τις 200.000.

Εκτός από τον επικήδειο, που εκφώνησε ο καρδινάλιος Τζοβάνι Μπατίστα Ρε, προσευχές και στοχασμοί εκφωνήθηκαν στα γαλλικά, αραβικά, γερμανικά, πολωνικά και κινέζικα.

Αναγνώσθηκαν, επίσης αποσπάσματά από τις Πράξεις των Αποστόλων και από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο.

Οι πιστοί χειροκρότησαν και συγκινήθηκαν, ιδίως, κατά τις αναφορές του καρδινάλιου Ρε, στην ανθρωπιά, στην απλότητα, στην ουσιαστική προσφορά του Φραγκίσκου ως Αγίου Πατέρα των Καθολικών.