Αιχμές Μπάιντεν κατά Νετανιάχου: Ο κόσμος έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι παρατείνει τον πόλεμο λόγω πολιτικής

|
THESTIVAL TEAM

Με ένα αιχμηρό σχόλιο κατά του Μπένιαμιν Νετανιάχου, ο Τζο Μπάιντεν απάντησε στην κριτική που δέχεται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σχετικά με τη συνέχιση του πολέμου στη Γάζα, αναφέροντας ότι «οι άνθρωποι έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι ο Νετανιάχου παρατείνει τον πόλεμο λόγω πολιτικής».

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Time, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι «υπάρχει κάθε λόγος για τους ανθρώπους να βγάλουν αυτό το συμπέρασμα», ενώ ερωτηθείς για το εάν το Ισραήλ έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου στη Γάζα, ο Μπάιντεν απάντησε ότι «είναι αβέβαιο».

Επίσης, στην ίδια συνέντευξη, ο Μπάιντεν επισήμανε ότι μια συμφωνία ομαλοποίησης Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας θα ήταν «συντριπτικά προς το συμφέρον των ΗΠΑ».

Σχετικά με τις προσπάθειες να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων, μεταξύ των οποίων και Αμερικανοί, ο Μπάιντεν τόνισε ότι «πιστεύουμε ότι υπάρχουν κάποιοι ακόμα που είναι ζωντανοί», ενώ πρόσθεσε ότι «συναντήθηκα με όλες τις οικογένειες. Αλλά δεν έχουμε τελική απόδειξη για το ποιος ακριβώς είναι ζωντανός».

Σημειώνεται πως η κριτική απέναντι στον Νετανιάχου έχει ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, καθώς πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος μεταξύ της επιλογής να συμφωνήσει στην πρόταση κατάπαυσης του πυρός ή να διασώσει την κυβέρνησή του.

Οι ακροδεξιοί εταίροι του συνασπισμού απειλούν με κατάρρευση της κυβέρνησης, εάν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συμφωνήσει στην πρόταση εκεχειρίας.