Θεσσαλονίκη: Ταξίδι στο… παρελθόν στην πλατεία Αριστοτέλους – Γέμισε με αυτοκίνητα αντίκες! (φωτο)

|
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΙΝΤΣΙΟΣ

Ταξίδι στο… παρελθόν θα κάνουν οι πολίτες που θα περάσουν σήμερα το απόγευμα από την πλατεία Αριστοτέλους, καθώς θα δουν πληθώρα από αυτοκίνητα αντίκες.

Πιο συγκεκριμένα, 28 αυτοκίνητα Σκαραβαίων δίνουν μια κλασική και όμορφη εικόνα στην πιο πολυσύχναστη πλατεία της Θεσσαλονίκης, σε μια διαφορετική έκθεση από τις συνηθισμένες.

Δεκάδες πολίτες που κάνουν βόλτα στην πλατεία, στέκονται για λίγα λεπτά στην πλατεία Αριστοτέλους, θαυμάζουν και φωτογραφίζουν τα κλασικά αυτοκίνητα, τα οποία βγάζουν μια νοσταλγική ατμόσφαιρα εποχών που πολλοί δεν έζησαν καν.

Πρόκειται για μια έκθεση που διοργανώνει η Λέσχη Σκαραβαίων Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Σκαραβαίων.

Η έκθεση των αυτοκινήτων διαρκεί από τις 18:30 μέχρι τις 22:30, μόνο για σήμερα Πέμπτη, όποτε θα γίνει και η παρουσίαση των οχημάτων.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Παρότι σχεδιάστηκε ως το “λαϊκό αυτοκίνητο” στη Γερμανία τη δεκαετία του ’30, το θρυλικό “κατσαριδάκι”, όπως αποκαλείται συχνά, διέψευσε κάθε πρόβλεψη καθώς έγινε διαχρονικό, κυρίως μετά τη δεκαετία του και ιδιαίτερα δημοφιλές.

Στην πλατεία Αριστοτέλους βρέθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζερβας, ο οποίος θαύμασε με τη σειρά του τα θρυλικά και κλασικά αυτοκίνητα του 20ου αιώνα.

Το 2003 βγήκε σε εργοστάσιο αυτοκινητοβιομηχανίας του Μεξικού ο τελευταίος κλασσικός Σκαραβαίος.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.