Οι προτάσεις της Εύης Μωυσόγλου για την Κεντρική Μακεδονία

|
THESTIVAL TEAM

Η Εύη Μωυσόγλου είναι πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Αισθητικών Βορείου Ελλάδος και στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου θα είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Με αφορμή τη συμμετοχή της στις αυτοδιοικητικές εκλογές η κυρία Μωυσόγλου δημιούργησε και μοιράστηκε μέσω διαδικτύου μία δέσμη προτάσεων για διάφορους τομείς της καθημερινότητας. Πρόκειται για μία σειρά από προτάσεις και παρεμβάσεις με αποδέκτες τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι προτάσεις χωρίζονται σε έξι κατηγορίες: Ευάλωτος πληθυσμός και οικονομικά ασθενείς περιοχές, εθελοντισμός, καλοκαίρι, επιχειρηματικότητα, υγεία, έξω από τα σύνορα.

Μεταξύ το ιδεών που καταθέτει η κυρία Μωυσόγλου ξεχωρίζει η πρότασή της για τη δημιουργία μιας σχολικής εφημερίδας στην οποία θα συμμετέχουν μαθητές από όλη την Περιφέρεια. Μέσω της συγκεκριμένης δράσης οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν θέματα που τους αφορούν. Θα έχουν την υποστήριξη των καθηγητών τους και επαγγελματιών δημοσιογράφων. Η εφημερίδα θα κυκλοφορεί σε έντυπη και διαδικτυακή μορφή.

Σε όλα σημείο των προτάσεών της η κυρία Μωυσόγλου εισηγείται την τοποθέτηση απινιδωτών στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης γιατί έτσι κερδίζεται πολύτιμος χρόνος ποκειμένου να σωθεί άτομο που έχει υποστεί ανακοπή καρδιάς.

Επίσης, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος προτείνει τη θεσμοθέτηση του υπαλλήλου διασώστη. Να γίνει υποχρεωτική η παρουσία ενός υπαλλήλου που θα διαθέτει γνώσεις πρώτων βοηθειών σε κάθε επιχείρηση.

Δείτε ΕΔΩ τη δέσμη προτάσεων της Εύης Μωυσόγλου.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.