Ο Απόστολος Συμεωνίδης υποψήφιος με τον Δανιηλίδη στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών

|
THESTIVAL TEAM

Ο Απόστολος Συμεωνίδης είναι μια από τις ισχυρές υποψηφιότητες του ψηφοδελτίου του Σίμου Δανιηλίδη στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών. Ο Απόστολος είναι γιος του αείμνηστου δημάρχου Πεύκων και διαιτητή μπάσκετ, Στέλιου Συμεωνίδη.

Είναι 43 χρόνων και γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ζει στα Πεύκα από το 1994 και είναι παντρεμένος με την Ανδρομάχη Μποτσιφάρα, με την οποία απέκτησε δύο γιους. Είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Νεάπολης – Συκεών από το 2019. Είναι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι αριστούχος μεταπτυχιακός φοιτητής στο πρόγραμμα M.B.A. του Suffolk University στη Βοστώνη των Η.Π.Α με ειδίκευση στη Χρηματοοικονομική Ανάλυση.

Φοιτά στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο τμήμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό». Εργάστηκε από το 2006 μέχρι το 2013 στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας πρώτα στην Αγγλία για την Volkswagen UK και μετά στην Ελλάδα για τη SEAT. Από το 2013 έως σήμερα έχει κάνει διάφορα επιχειρηματικά ανοίγματα και δραστηριοποιούμαι στους κλάδους της παροχής υπηρεσιών, του τουρισμού και της εστίασης.

Ποια είναι τα επαγγελματικά σου επιτεύματα Απόστολε;

Ήμουν Εξωτερικός Σύμβουλος Οικονομικής Διοίκησης στην εταιρεία STELMA Α.Τ.Ε. στο project της 19ης καμπάνιας βαφής του Πύργου του Άιφελ στο Παρίσι. Το 2013 ίδρυσα το THESSBIKE, το πρώτο ιδιωτικό κοινόχρηστο σύστημα ποδηλάτων στην Ελλάδα. Έκτοτε έχω κάνει στόχο μου την καθιέρωση του ποδηλάτου ως κύριου μέσου μετακίνησης των πολιτών.

Με όχημα το THESSBIKE είμαι εισηγητής σε πολλά συνέδρια σε σχέση με την Αστική Βιώσιμη Κινητικότητα και συνεργάζομαι με το Ινστιτούτο Μεταφορών στην εκπόνηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σχετικά με τα ποδήλατα και την ηλεκτροκίνηση. Από το 2019 έχω συμμετέχει, ως κύριος εταίρος, στα παρακάτω ερευνητικά προγράμματα που έχουν σχέση με την Κινητικότητα και τις Μεταφορές: α) iBike Share β) Social Parking γ) Emaas Service δ) Ride Safe App ε) Mobility Cluster

Από το 2008 ανήκω στο Δ.Σ. των ΜΑΧΗΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης το οποίο σήμερα υπηρετώ από τη θέση του προέδρου. Ως στέλεχος της ομάδας έχω συμμετέχει στην εντυπωσιακή πορεία της από το Β’ Τοπικό Πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης μέχρι και τη διετή παρουσία της στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

Αν ρωτήσεις τον Απόστολο Συμεωνίδη για ποιο λόγο αξίζει την ψήφο των συμπολιτών του θα σου απαντήσει:

“Γιατί ζω στο Δήμο μας από το 1994 , γνωρίζω τον κόσμο που κατοικεί εδώ και αφουγκράζομαι καθημερινά τα προβλήματα και τις ανησυχίες όλων μας. Γιατί από το 2019 που εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος ήμουν συνεπής και αποτελεσματικός στα καθήκοντα που μου ανατέθηκαν και πάντα διαθέσιμος σε όποιον συμπολίτη χρειαζόταν κάτι. Γιατί από το 2008 που ασχολούμαι με τις ακαδημίες μπάσκετ των ΜΑΧΗΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ έχω ασχοληθεί εκτεταμένα με πολλούς νεαρούς αθλητές και έχω συμβάλλει στην σωστή κοινωνικοποίηση τους και στην καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος και ευγενούς άμιλλας. Γιατί σαν κοινωνία πρέπει να δώσουμε βήμα σε νέους ανθρώπους με την κατάλληλη μόρφωση και επαγγελματική καταξίωση. Γιατί το μπάσκετ μου έχει διδάξει να είμαι ΜΑΧΗΤΗΣ και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.