Άννα Μυκωνίου: Με ατζέντα πολιτισμού η συνάντησή της με δημοσιογράφους

|
THESTIVAL TEAM

Λίγο πριν τις εκλογές η Πρόεδρος και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό του Α. Τζιτζικώστα «Αλληλεγγύη» Άννα Μυκωνίου είχε μια χαλαρή συνάντηση με δημοσιογράφους της πόλης.

Το πρώτο θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση ήταν για ποιο λόγο αποφάσισε τώρα, μετά από 8 χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του Κέντρου Πολιτισμού, να πολιτευτεί. Όπως η ίδια παραδέχτηκε μέσα από αυτή τη δοκιμασία προσδοκά να βγει πιο δυνατή προκειμένου να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε το 2015. «Με ακόμα πιο τολμηρά βήματα στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιφέρειας». Ένας από τους στόχους της, όπως είπε, είναι «οι περισσότερες εκδηλώσεις μας να συνεχίσουν να ταξιδεύουν σε πόλεις της Περιφέρειας μας, αλλά και σε περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας και το εξωτερικό».

Αναφέρθηκε επίσης στο βήμα που θα συνεχίζει να δίνει η Περιφέρεια στους νέους δημιουργούς.
Πολλές φορές, στη διάρκεια της βραδιάς, μίλησε για τις συνέργειες μεταξύ των πολιτιστικών φορέων. «Οι συνέργειες μας κάνουν πιο δυνατούς και το έχουμε αποδείξει σε όλες τις μεγάλες παραγωγές μας».

Ερωτήθηκε και αναφέρθηκε επίσης στα πέτρινα χρόνια του ΚΕΠΟΘΕ, πριν το αναλάβει η διοίκηση Τζιτζικώστα και παρουσίασε με μελανά χρώματα το τοπίο εκείνης της περιόδου. «Αυτό που μου δίδαξε εμένα προσωπικά η σύντομη ιστορία του Κέντρου Πολιτισμού είναι ότι η όποια επιτυχία του, στηρίχτηκε στην εμπιστοσύνη που έδειξε στο δυναμικό της Περιφέρειας, στους ανθρώπους της».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.