Σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης και στην αγορά της Πολίχνης ο Τζιτζικώστας – “Κάναμε πολύ μεγάλα βήματα μπροστά”

|
THESTIVAL TEAM

Γειτονιές της Θεσσαλονίκης και την αγορά της Πολίχνης επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Αλληλεγγύη”, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε καταστήματα και λαϊκές αγορές στην περιοχή της Δελφών, της Κασσάνδρου, της Παναγίας Φανερωμένης, αλλά και την κεντρική αγορά της Πολίχνης, όπου συνομίλησε με πολίτες και επαγγελματίες, επισημαίνοντας την κρισιμότητα των περιφερειακών εκλογών του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι “οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου είναι κρίσιμες για την πορεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που καλείται την επόμενη πενταετία πλέον να κάνει ακόμα ένα άλμα μπροστά. Κι αυτό θα γίνει μόνο με την ανανέωση της δικής σας εμπιστοσύνης, στη διοίκησή μας, η οποία όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει στην πράξη, με έργο για όλους τους πολίτες, σε κάθε γωνιά της Κεντρικής Μακεδονίας, ότι άξιζε την εμπιστοσύνη που της δείξατε και το 2019. Με τη δική σας εμπιστοσύνη μπορέσαμε να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας για την Κεντρική Μακεδονία, με τη δική σας εμπιστοσύνη θα ολοκληρώσουμε το όραμά μας για την Μακεδονία του 2030: Μια Περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και πάνω από όλα ανθρώπινη. Όλα αυτά τα χρόνια κάναμε πολύ μεγάλα βήματα μπροστά, κάναμε άλματα, βελτιώνοντας τις υποδομές, κάνοντας πιο ανθρώπινη την καθημερινότητα, ενισχύοντας την ανάπτυξη, δίνοντας προοπτική, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και φέρνοντας νέο εισόδημα στον τόπο μας. Απλώνοντας ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας και διασφαλίζοντας την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη σε όλη την κοινωνία της Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως εδώ, στις λαϊκές αγορές, που είναι ο θεσμός ο οποίος στήριξε και στηρίζει την κοινωνία στα δύσκολα. Μέσα στις αλλεπάλληλες κρίσεις, οι λαϊκές αγορές αποτελούν το ανάχωμα, το καταφύγιο για όλους τους πολίτες. Κι εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίξαμε εμπράκτως τον θεσμό των λαϊκών, τους παραγωγούς, τους εμπόρους, τους επαγγελματίες, ώστε να προσφέρουν ποιοτικά και φτηνά είδη πρώτης ανάγκης σε κάθε συμπολίτη μας. Εκσυγχρονίζουμε τις λαϊκές σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, ώστε να λειτουργούν με σύγχρονους όρους υγιεινής και ασφάλειας και τα προϊόντα τους να είναι ασφαλή και ποιοτικά. Δημιουργήσαμε τον θεσμό του ‘Πάγκου της Αλληλεγγύης’, μαζί με τους θεσμικούς εκπροσώπους των λαϊκών αγορών, ο οποίος αποδείχτηκε ζωτικής σημασίας για χιλιάδες παιδιά, ηλικιωμένους και φιλοξενούμενους στα κοινωνικά ιδρύματα της Κεντρικής Μακεδονίας. Και όλοι μαζί ενωμένοι συνεχίζουμε ένα έργο για το οποίο βραβευτήκαμε στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ένα έργο – παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές”.

Στην Πολίχνη ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στο έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην περιοχή, αλλά και στον Δήμο Παύλου Μελά, επισημαίνοντας το διαρκές και έμπρακτο ενδιαφέρον της διοίκησης της Περιφέρειας για τη δυτική Θεσσαλονίκη, που “για εμάς αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα, ώστε να καλύψουμε τα υπερδεκαετή προβλήματα στις υποδομές, στην ποιότητα ζωής και στην καθημερινότητα σχεδόν μισού εκατομμυρίου συμπολιτών μας και συνεχίζει να αποτελεί το επίκεντρο των δράσεων και των έργων μας και τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο της δέσμευσής μας για ισόρροπη ανάπτυξη, στο πλαίσιο της αρχής μας ότι κανένας συμπολίτης μας δεν θα επιτρέψουμε να αισθάνεται πολίτης δεύτερης κατηγορίας”.

Ενδεικτικές παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Πολίχνη και τον Δήμο Παύλου Μελά, στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Τζιτζικώστας είναι:

-Δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά.
-Τηλεέλεγχος και αυτοματισμός του συστήματος ύδρευσης της ΕΥΑΘ στον Δήμο.
-Δημιουργία πράσινου πυρήνα στη Νικόπολη.
-Περιβαλλοντική αναβάθμιση οδού Τραπεζούντος σε πράσινο άξονα περιπάτου.
-Αναβάθμιση της Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης από Κόμβο Κ16 έως κόμβο Κ5 (Νοσοκομείο Παπαγεωργίου).
-Υποστήριξη των σημαντικότερων εκδηλώσεων στη Μονή Λαζαριστών και το MOMus.
-Εργασίες βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου.
-Κέντρο Κοινότητας.
-Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.
-Δομή υποστήριξης παιδιού και οικογένειας «Παιδική Ομπρέλα».
-Νέα Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στον Δήμο.
-Κοινωνικό Παντοπωλείο.
-Κοινωνικό Φαρμακείο.
-Παροχή συσσιτίου.
-Ενεργειακή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός δημοτικού φωτισμού.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.