Τσαβλής προς Ζέρβα: Οι προσωπικές σας φιλοδοξίες δεν μπορούν να είναι πάνω από τη δικαιοσύνη και την ηθική

|
THESTIVAL TEAM

Τη δική του απάντηση στη δημόσια δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, με την οποία τον καλεί να υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, έδωσε ο Δρόσος Τσαβλής.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα και χαρακτηρίζοντας τον Κωνσταντίνο Ζέρβα Λουδοβίκο 14, ο κ. Τσαβλής σημείωσε ότι δεν θα αφήσει κανέναν να αμφισβητήσει την ηθική του και διεμήνυσε: “Τελειώσανε στην Θεσσαλονίκη οι μέρες όπου ο 3ος όροφος του Δημαρχιακού Μεγάρου θα παίζει τον ρόλο του άμεμπτου κριτή και του θεματοφύλακα της “δήθεν νομιμότητας” στις ζωές μας“.

Κάλεσε δε τα μέσα ενημέρωσης σε συνέντευξη τύπου αύριο το μεσημέρι, στην είσοδο του δημαρχιακού μεγάρου, ώστε να δώσει τις δικές του απαντήσεις σχετικά με όσα του καταλογίζουν στο θέμα των εμβολιασμών εκτός σειράς στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε νωρίτερα την παραίτηση του κ. Τσαβλή αλλά και της αντιδημάρχου Παιδείας, Δήμητρας Ακριτίδου, μετά την εμπλοκή των ονομάτων τους στην υπόθεση των εμβολιασμών, ζήτημα για το οποίο τέθηκαν κι εκτός Νέας Δημοκρατίας.

Η δήλωση του κ. Τσαβλή:

Ο μεγαλύτερος φιλόσοφος της Ελλάδας, ο Αριστοτέλης ο Μακεδόνας, έμεινε στην ιστορία και ενέπνευσε όλους τους σύγχρονους φιλοσόφους για την Ηθική. Πολλούς αιώνες μετά, ο Γιάννης Ρίτσος έγραψε για τον Ήλιο της Δικαιοσύνης.

Γι’ αυτό κ. Δήμαρχε, σε αυτήν την πόλη, οι προσωπικές σας φιλοδοξίες δεν μπορούν να είναι πάνω από τη δικαιοσύνη και την ηθική.
Σαν άλλος Λουδοβίκος 14ος αποφασίσατε και διατάξατε την παραίτησή μου από Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου επικαλούμενους λόγους ήθους.

Σας διαβεβαιώνω, ότι δεν θα αφήσω κανέναν να αμφισβητήσει την ηθική μου, την οποία έχω αποδείξει στην επιστημονική, την κοινωνική αλλά και στην πολιτική μου ζωή.

Θα χρησιμοποιήσω όλα τα μέσα για να λάμψει η αλήθεια.

Τελειώσανε στην Θεσσαλονίκη οι μέρες όπου ο 3ος όροφος του Δημαρχιακού Μεγάρου θα παίζει τον ρόλο του άμεμπτου κριτή και του θεματοφύλακα της “δήθεν νομιμότητας” στις ζωές μας.

Γι’ αυτό καλώ αύριο το πρωί στη 1.00 μμ στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου, με τα προβλεπόμενα μέτρα, συνέντευξη τύπου για να ακουστούν και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες.