Θεσσαλονίκη: Οικολογικοί και αντιγκράφιτι οι νέοι κάδοι στην παλιά παραλία (φωτο)

|
THESTIVAL TEAM

Αναβαθμίζεται ο αστικός εξοπλισμός στη ζώνη της παλιάς παραλίας, καθώς σήμερα το πρωί ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε στην τοποθέτηση νέων κάδων συλλογής μικροαπορριμμάτων.

Τα νέα καλαθάκια, που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αναπτύσσονται στην παραλιακή ζώνη στο τμήμα από την πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι και το ύψος του κτιρίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

H αντικατάσταση του παλαιού εξοπλισμού αφήνει ένα έντονο οικολογικό αποτύπωμα, καθώς στα νέα καλαθάκια δεν γίνεται χρήση πλαστικής σακούλας. Εξάλλου, οι νέοι κάδοι συλλογής μικροαπορριμμάτων έχουν τριπλάσια χωρητικότητα από τα συμβατικά καλαθάκια, με αποτέλεσμα η διαδικασία αποκομιδής να είναι ορθολογικότερη και να εξοικονομούνται ανθρώπινοι πόροι και εργατοώρες.

Οι καινούριοι κάδοι συλλογής μικροαπορριμμάτων που τοποθετήθηκαν στην παλιά παραλία διαθέτουν επίστρωση αντιγκράφιτι και ειδική θήκη για τα αποτσίγαρα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.