Θεσσαλονίκη: Ασφαλτοστρώνονται Εγνατία και Καραμανλή – “Αλλάζουμε την καθημερινότητα των πολιτών προς το καλύτερο” (φωτο & video)

|
THESTIVAL TEAM

Σε εξέλιξη βρίσκονται από νωρίς το πρωί του Σαββάτου οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Εγνατίας και στη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή, που πραγματοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο γίνεται με δυσκολία καθώς είναι διαθέσιμη μόνο η αριστερή λωρίδα του δρόμου στο ρεύμα προς ανατολικά με αποτέλεσμα να δημιουργείται μποτιλιάρισμα.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο από τις 06:00 έως τις 18:00 στο πλαίσιο του έργου «Παρεμβάσεις βελτίωσης της οδικής ασφάλειας σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης».

«Δίκαιο αίτημα των συμπολιτών μας η αναβάθμιση του οδικού δικτύου της πόλης μας»

«Η αναβάθμιση του οδικού δικτύου της πόλης μας είναι ένα δίκαιο αίτημα των συμπολιτών μας», αναφέρει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, με αφορμή τις εργασίες ασφαλτόστρωσης.

Και συνεχίζει λέγοντας πως: «το εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που ξεκινάει σήμερα από τις οδούς Εγνατία και Κ. Καραμανλή θα συμβάλει σε μεγαλύτερη οδική ασφάλεια και ταυτοχρόνως θα ωφελήσει την ποιότητα ζωής».

Σύμφωνα με τον Στέλιο Αγγελούδη, σε λίγες μέρες ξεκινάει και η παρέμβαση στον «πολύπαθο» δρόμο της Ελένης Ζωγράφου.

«Συνεχίζουμε, πιστοί στις δεσμεύσεις μας, για να αλλάξουμε την καθημερινότητα των πολιτών προς το καλύτερο», καταλήγει στην ανάρτησή του ο δήμαρχος.

Σε δύο φάσεις οι εργασίες ασφαλτόστρωσης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι ασφαλτοστρώσεις θα πραγματοποιηθούν στο οδόστρωμα της Εγνατίας (από την διασταύρωση με την οδό Αγγελάκη και Εθνικής Αμύνης έως την διασταύρωση με την οδό Καυταντζόγλου) και της Κ. Καραμανλή (από την διασταύρωση με την οδό Καυταντζόγλου έως και την διασταύρωση με την οδό Γρ. Λαμπράκη) κατά τις εξής φάσεις:

-Φάση Α (Σάββατο15-06-2024): μία λωρίδα κυκλοφορίας (δεξιά και μισή μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας) συνολικού πλάτους 5,25μ με κατεύθυνση ανατολικά.

–Φάση Β (Κυριακή 16-06-2024): μία λωρίδα κυκλοφορίας (αριστερή και μισή μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας) συνολικού πλάτους 5,25μ με κατεύθυνση ανατολικά.

Κατά την διάρκεια των εργασιών οι κόμβοι με τις οδούς 3ης Σεπτεμβρίου και Καυταντζόγλου θα παραμένουν ανοικτοί προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η είσοδος προς τη Δ.Ε.Θ. δεν θα επιτρέπεται γενικά την πρώτη ημέρα των εργασιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης:

“Το Σάββατο (15/06/2024) θα εκτελεστούν εργασίες:

– Στο δεξιό μέρος του οδοστρώματος της οδού Eγνατίας, στο ρεύμα πορείας προς Ανατολικά, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αγγελάκη έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Καυταντζόγλου.

– Στο δεξιό μέρος του οδοστρώματος της οδού Κ. Καραμανλή, στο ρεύμα πορείας προς Ανατολικά, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Καυταντζόγλου έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Γρ. Λαμπράκη.

– Η κυκλοφορία των οχημάτων επί των οδών Εγνατίας και Κ. Καραμανλή, στο ρεύμα πορείας προς Ανατολικά, θα διεξάγεται από το ελεύθερο αριστερό μέρος του οδοστρώματος του ιδίου ρεύματος πορείας.

Την Κυριακή (16/06/2024) θα εκτελεστούν εργασίες:

– Στο αριστερό μέρος του οδοστρώματος της οδού Eγνατίας, στο ρεύμα πορείας προς Ανατολικά, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αγγελάκη έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Καυταντζόγλου.

– Στο αριστερό μέρος του οδοστρώματος της οδού Κ. Καραμανλή, στο ρεύμα πορείας προς Ανατολικά, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Καυταντζόγλου έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Γρ. Λαμπράκη.

– Η κυκλοφορία των οχημάτων επί των οδών Εγνατίας και Κ. Καραμανλή, στο ρεύμα πορείας προς Ανατολικά, θα διεξάγεται από το ελεύθερο δεξιό μέρος του οδοστρώματος του ιδίου ρεύματος πορείας.

Επισημαίνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Γ’ Σεπτεμβρίου και Εγνατίας με Καυταντζόγλου θα διεξάγεται κανονικά καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών”.

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.