Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία του δήμου Νεάπολης-Συκεών ενόψει των χαμηλών θερμοκρασιών και της πιθανής χιονόπτωσης

|
THESTIVAL TEAM

Οι μετεωρολόγοι έχουν προβλέψει ένα καθαρά χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο και το αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών με εντολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει πιθανό παγετό και κυρίως να κρατήσει ανοιχτούς τους κεντρικούς δρόμους και στις τέσσερις δημοτικές ενότητες (Συκιές, Νεάπολη, Πεύκα, Άγιο Παύλο).

Εκτός από την απόφαση να περιπολούν από αύριο και τα πέντε εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου, ήδη έχουν τοποθετηθεί σάκοι με αντιπαγετικό αλάτι σε κεντρικά σημεία του δήμου που είναι εύκολα προσβάσιμα σε όλους. Συγκεκριμένα:

Α. Δημοτική ενότητα Συκεών  
1. Δημαρχείο Συκεών (Στρ. Σαράφη και Ι. Μιχαήλ)
2. Κλειστό Γυμναστήριο Συκεών (Λεχόβου απέναντι από την ταβέρνα «Σωτήρης»)
Β. Δημοτική ενότητα Πεύκων
1. Δημοτικό κατάστημα Πεύκων (συμβολή των οδών Ειρήνης-Βότση-Μικράς Ασίας)
2. Παιδική χαρά (Συμβολή των οδών Αγ. Τριάδος-Αγ. Γεωργίου)
3. Πάρκο (Συμβολή των οδών Ειρήνης-Αγ. Παύλου)
Γ. Δημοτική Ενότητα Νεάπολης
1. Δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)
Δ. Δημοτική Ενότητα Αγίου Παύλου
1. ΚΕΠ Αγ. Παύλου (Ηπείρου 9-11)

Επίσης οι δημότες είναι καλό να φροντίσουν να προετοιμαστούν κατάλληλα για πιθανό παγετό διατηρώντας καθαρά τα πεζοδρόμια μπροστά από τα σπίτια και στα καταστήματά τους για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων σε περίπτωση χιονόπτωσης. Επιπλέον ο δήμαρχος απευθύνει έκκληση στους δημότες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και εφόσον υπάρχει ανάγκη -ανάλογα και με την ένταση των καιρικών φαινομένων- να φροντίσουν να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τα ΙΧ τους.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης «ο μηχανισμός του δήμου έχει προετοιμαστεί και βρίσκεται και αυτή τη φορά σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει το κύμα ψύχους που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για το Σαββατοκύριακο. Το ανθρώπινο δυναμικό του τμήματος Πολιτικής Προστασίας θα βρίσκεται επί ποδός με τον εξοπλισμό που διαθέτει, ενώ ο συντονισμός σε περίπτωση που θα υπάρξει ανάγκη παρέμβασης θα γίνεται από το Κέντρο Επιχειρήσεων στη δημοτική ενότητα Πεύκων». Τέλος ο κ. Δανιηλίδης εφιστά την προσοχή όλων στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (ασθενείς, ηλικιωμένους, ΑμεΑ) καλώντας κάθε οικογένεια να έχει στο νου της τις αυξημένες ανάγκες των ευάλωτων μελών ή φίλων.

Τηλέφωνα εξυπηρέτησης πολιτών σε 24ωρη βάση:

2313 502211 & 2313.502 222

Τάσος Τσακιρίδης, εκτελών χρέη αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας 6944353747 Μηνάς Μοναστηρίδης αν. προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας 6937004580

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.