Καλαμαριά: Ξεκίνησαν οι αποζημιώσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ για τις απαλλοτριώσεις της Πόντου

DCIM100MEDIADJI_0067.JPG
|
THESTIVAL TEAM

Με την υπογραφή του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη και των οικοπεδούχων αποκτήθηκαν τα πρώτα περίπου τέσσερα στρέμματα της οδού Πόντου αξίας 3,216 εκ. ευρώ.

Μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται να δοθούν οι υπόλοιπες αποζημιώσεις και των άλλων ιδιωτών, ύψους περίπου 5εκ. ευρώ, στους οποίους ανήκουνοι υπό απαλλοτρίωση εκτάσεις, της υπό διάνοιξη οδού Πόντου. Έτσι ο Δήμος Καλαμαριάς θα έχει εξασφαλίσει μέχρι το τέλος του χρόνου  9,5 στρέμματα που απαιτούνται προκειμένου να ξεκινήσει το έργο.

«Παλέψαμε, διεκδικήσαμε και καταφέραμε μέσα σε τέσσερα χρόνια να πείσουμε την Κυβέρνηση για τη σπουδαιότητα της διάνοιξης της οδού Πόντου και να εγκρίνουν τη χρηματοδότηση των 15,7 εκ. ευρώ, για τις απαλλοτριώσεις, ώστε να προχωρήσει ένα από τα σημαντικότερα έργα στην Καλαμαριά, το οποίο επί σαράντα χρόνια βρισκόταν μόνο σε πλαίσιο συζητήσεων. Αφήνουμε μία ακόμη μεγάλη παρακαταθήκη στο Δήμο μας και θα είμαστε εδώ να παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του έργου», τονίζει ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Ήδη συντάσσεται η μελέτη για το έργο από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Η διάνοιξη της οδού Πόντου πρόκειται να αλλάξει τον κυκλοφοριακό χάρτη της πόλης, να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη του εμπορικού κόσμου.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.