Καϊτεζίδης: Χρησιμοποιούμε ήδη drone για την πρόληψη πυρκαγιών

|
THESTIVAL TEAM

Για το θέμα της πρόληψης των πυρκαγιών με την βοήθεια της τεχνολογίας και των drones, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε προχθές και ο πρωθυπουργός, μίλησε στην τηλεόραση “Βεργίνα” και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα, ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη και Πρόεδρος ΠΕΔ/ΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Όπως είπε ο κ. Καϊτεζίδης, αισθάνθηκε μεγάλη ικανοποίηση ακούγοντας την εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημείωσε ωστόσο ότι ο δήμος του «ήδη υλοποιεί υπηρεσίες με drone»

Εντοπίζει «στο λεπτό» τις πηγές και τις εστίες φωτιάς

Όπως είπε ο κ. Καϊτεζίδης, «είμαστε ο δεύτερος δήμος στη χώρα μετά τον δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης που εφάρμοσε την τεχνολογία, χάρις και στην εξαιρετική σχέση μου με τον αγαπημένο μου συνάδελφο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο» Το προηγμένο σύστημα είναι

εγκατεστημένο στο Πανόραμα κι επιτηρεί όλο το Δήμο. Από τη μια άκρη του δήμου και την παραλία της Πυλαίας μέχρι το Φίλυρο. Πρόκειται για μια σύγχρονη τεχνολογία όπου εικόνα θερμικής κάμερας ανάλογα με την θερμοκρασία που εκπέμπεται από το σημείο που επιτηρείται, εντοπίζει «στο λεπτό» τις πυρκαγιές, όπου κι αν συμβαίνουν, σε δάσος, σε σπίτι, σε αυτοκίνητο. Για την επιτυχημένη εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας «εναλλάσσονται 3 βάρδιες, με εξειδικευμένους επιστήμονες» ενώ το drone είναι «πλήρως αδειοδοτημένο και για τα προσωπικά δεδομένα καθώς λειτουργεί με ειδικό λογισμικό το οποίο δεν αποτυπώνει τα πρόσωπα» Το drone το οποίο «δεν είναι ακριβό» διαθέτει μεγάφωνο και είναι συνδεδεμένο με την πυροσβεστική και την αστυνομία.

Ακόμη τρέχει ο μελισσοκόμος που εντοπίστηκε να «καπνίζει» μελίσσια

Όπως παραδέχτηκες ο κ. Καϊτεζίδης ο ίδιος έχει παρακολουθήσει πολλές συνεδρίες με τον φίλο του, το δήμαρχο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και δηλώνει «εντυπωσιασμένος» από πραγματικά περιστατικά. Όπως αποκάλυψε, «μελισσοκόμος στη μέση του δάσους ο οποίος «κάπνιζε τα μελίσσια του», εντοπίστηκες από την θερμική διαφορά, πήγε το drone πάνω του σε απόσταση 200 μέτρων και από το μεγάφωνο τον ενημέρωσε ότι απαγορεύεται και θα πρέπει άμεσα να αποχωρήσει. Ο μελισσοκόμς, ακόμη «τρέχει».. τόνισε

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.