Επιχειρησιακή άσκηση για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων – παγετού στον δήμο Πολυγύρου

|
THESTIVAL TEAM

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη η επιχειρησιακή άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΧΑΒΡΙΑΣ – ΧΟΛΟΜΩΝΤΑΣ 2025», στην αίθουσα «Δημήτριος Τζηρίτης», στο Διοικητήριο της Π.Ε. Χαλκιδικής, κατά τις κατευθυντήριες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Διοργανώθηκε και παρουσιάστηκε από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Χαλκιδικής, σε συνεργασία με τον Δήμο Πολυγύρου, τη ΔΙΠΥΝ Χαλκιδικής, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής και το ΕΚΑΒ.

Η συγκεκριμένη άσκηση αποτελεί την πιο αποτελεσματική μέθοδο για τον έλεγχο της ικανότητας του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας να αντιμετωπίσει μια πλημμυρική καταστροφή, έντονες χιονοπτώσεις και παγετό, ώστε να βελτιωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των υπηρεσιών της Π.Ε. Χαλκιδικής και του Δήμου Πολυγύρου, καθώς και όλων των εμπλεκόμενων / συνεργαζόμενων φορέων.

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Περισσοτερες Ειδησεις