Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Εγκρίθηκε η αύξηση χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης για δύο έργα

|
THESTIVAL TEAM

Εγκρίθηκε η αύξηση της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τα έργα «Ανάπλαση των οδών Φιλιππουπόλεως-Βενιζέλου-Δαβάκη» και «Κατασκευή Βιοκλιματικού/Ενεργειακά αυτόνομου Κολυμβητικού συγκροτήματος» στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης από €34.000.000 σε €44.800.000.

Ήδη το έργο με τίτλο «Ανάπλαση των οδών Φιλιππουπόλεως – Βενιζέλου – Δαβάκη του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης» με το ποσό των €12.800.000 δημοπρατήθηκε και είναι σε διαδικασία ανάθεσης συμβάσεων.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου «Κατασκευή Βιοκλιματικού/Ενεργειακά αυτόνομου Κολυμβητικού συγκροτήματος Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης» ήταν €21.200.000, ποσό που υπολειπόταν κατά 10.800.000 ευρώ για την εκτέλεση του έργου.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νικόλαου Παπαθανάση, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρου Σκυλακάκη και του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαου Ταγαρά, εγκρίθηκε το ποσό των €44.800.000, από τα οποία τα €32.000.000 για το κολυμβητήριο.

Όπως δηλώνει ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου: «Με το παραπάνω ποσό, η κατασκευή του μεγάλου βιοκλιματικού κολυμβητικού συγκροτήματος και αστικών αναπλάσεων στο πρώην Στρατόπεδο «Μ. Αλέξανδρος» στη Δ.Κ. Αμπελοκήπων μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει σύντομα στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Ύστερα από αγώνες δεκαετιών, ένα έργο πνοής για το Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και για τη Δυτική Θεσσαλονίκη ευρύτερα παίρνει σάρκα και οστά. Το έργο θα είναι η πρώτη μεγάλη και σημαντική παρέμβαση της Ελληνικής πολιτείας στις αθλητικές υποδομές της Θεσσαλονίκης μετά από 50 χρόνια και η κατασκευή αυτού του υπερτοπικής σημασίας κολυμβητικού συγκροτήματος θα εξυπηρετεί, για τα αθλήματα του υγρού στίβου, όχι μόνο τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης αλλά και της Βόρειας Ελλάδας. Θα είναι το μοναδικό πλήρες και λειτουργικό κολυμβητικό συγκρότημα της πόλης στο οποίο θα μπορούν να διεξαχθούν διεθνείς αγώνες και για την κατασκευή του κολυμβητικού συγκροτήματος υπάρχει εξασφαλισμένος χώρος χωρίς ιδιοκτησιακά προβλήματα.

Ο Δήμος μας ευχαριστεί τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νικόλαο Παπαθανάση, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νικόλαο Ταγαρά και τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη για τη συμβολή τους.»

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.