Δ. Θερμαϊκού: Έχω προβεί σε ενέργειες για προσωρινή αναστολή λειτουργίας των σχολείων

Φωτογραφία: Αρχείο Intime
|
THESTIVAL TEAM

Σε ενέργειες και παρεμβάσεις προκειμένου να υπάρξει προσωρινή αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων στον δήμο Θερμαϊκού έχει προχωρήσει ο δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής, ώστε να υπάρχει ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, το κλείσιμο των σχολείων δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου.

«Κατανοώντας την ανησυχία σας, έχω προβεί σε συντονισμένες παρεμβάσεις και ενέργειες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, για πιθανή προσωρινή αναστολή λειτουργίας των σχολείων, παρόλο που η κατάσταση είναι υπο έλεγχο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Τσαμασλής.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Αγαπητοί συνδημότες, γνωρίζεται πλέον πως αφουγκράζομαι τις ανάγκες σας και επιθυμώ την υγεία και την καθημερινή σας διευκόλυνση.

Έτσι, παρά το γεγονός πως το κλείσιμο των σχολικών μονάδων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου, καθώς η δικαιοδοσία αυτή βάσει του Νόμου ανήκει σε φορείς όπως η Διεύθυνση Υγείας της ΠΚΜ, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και ο ΕΟΔΥ,  λειτουργώντας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κατάσταση που έχει προκύψει και κατανοώντας την ανησυχία σας, έχω προβεί σε συντονισμένες παρεμβάσεις και ενέργειες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, για πιθανή προσωρινή αναστολή λειτουργίας των σχολείων, παρόλο που η κατάσταση είναι υπο έλεγχο, ώστε να υπάρξει ανακοπή σε ενδεχόμενη εξάπλωση του κορωνοϊού».