“Χαράτσι” του Δήμου Παύλου Μελά στους Ευκαρπιώτες που έκαναν εκταφές – “Μας είπαν ότι είναι δωρεάν”

|
THESTIVAL TEAM

Ο Δήμος τους είχε πει ότι είναι δωρεάν και τώρα τους ζητάει να πληρώσουν. Κάτοικοι της δημοτικής ενότητας Ευκαρπίας του Δήμου Παύλου Μελά καλούνται να πληρώσουν 150 ευρώ επειδή πριν από δύο χρόνια είχαν κάνει εκταφή συγγενικών τους προσώπων από τα κοιμητήρια Ευκαρπίας.

Το 2018 η διοίκηση του Δήμου Παύλου Μελά, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση στα κοιμητήρια Ευκαρπίας, κάλεσε όσους πολίτες το επιθυμούν να προχωρήσουν στην εκταφή των συγγενών τους.

«Τότε ο Δήμαρχος είχε πει ότι για τους πρώτους διακόσιους θα είναι δωρεάν η χρήση του χωνευτηρίου και 10 ευρώ η χρέωση για το οστεοφυλάκιο. Σήμερα δύο χρόνια μετά η ίδια διοίκηση στέλνει στους Ευκαρπιώτες να πληρώσουν 150 ευρώ για κάθε εκταφή που έκαναν» σημειώνει ο κ. Νίκος Σίβης, αντιδήμαρχος της διοίκησης Δεμουρτζίδη την περίοδο που είχε ληφθεί η σχετική απόφαση.

«Εγώ ο ίδιος τότε κάλεσα τους Ευκαρπιώτες να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δίνει ο Δήμος και να κάνουν εκταφή χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Που να ήξερα ότι ο Δήμαρχος δεν θα κρατήσει τον λόγο του» καταλήγει ο κ. Σίβης.

«Αυτή δεν είναι σοβαρή διοίκηση»

Τα «φιρμάνια» με το 150αρι έφτασαν στους υπόχρεους τους τελευταίους μήνες. Όπως ήταν φυσικό η ενέργεια της διοίκησης Δεμουρτζίδη προκάλεσε δυσαρέσκεια. Κάποιοι από τους κατοίκους σκέφτονται να κινηθούν νομικά κατά του Δήμου.

Το ειδοποιητήριο για την πληρωμή των 150 ευρώ

«Ο Δήμος μας είχε πει να ζητήσουμε την εκταφή των ανθρώπων μας για να αδειάσει το νεκροταφείο. Μας είχε πει ο Δήμαρχος ότι δεν θα πληρώσουμε τίποτα. Είχαν κολλήσει και αφίσες στην Ευκαρπία ότι θα είναι δωρεάν. Το είχε ανακοινώσει και ο παπάς μας στην εκκλησία. Τώρα γιατί μας τα γυρίζουν; Μας ζητάνε να πληρώσουμε για το χωνευτήρι. Αυτή δεν είναι σοβαρή διοίκηση» δηλώνει κάτοικος της Ευκαρπίας που κλήθηκε από τον Δήμο να πληρώσει το ποσό των 150 ευρώ για τη χρήση του χωνευτηρίου.