Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Ουσιαστική επένδυση η γνώση στο προσωπικό του δήμου μας

|
THESTIVAL TEAM

Διαρκώς αναβαθμισμένες υπηρεσίες και καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, είναι ο στόχος του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη μέσω της διαρκούς εκπαίδευσης του προσωπικού του στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας του με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ). 

Αυτό το σκοπό είχε και η επίσκεψη του νέου Προέδρου του ΔΣ του ΕΚΔΔΑ, Διονύση Κυριακόπουλου  στο δημαρχείο Πανοράματος και η συνάντηση του με τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη. 

Στη διάρκεια συνάντησης των δύο ανδρών έγινε αναφορά στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε ήδη από το 2014 ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) για τη συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού του. 

Επιπλέον όπως τονίστηκε στόχος του μνημονίου είναι η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας του ΕΚΔΔΑ για την αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των υπαλλήλων του δήμου, προκειμένου να αυξήσουν την αποδοτικότητα των υπηρεσιών του δήμου προς τους πολίτες, αλλά και να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις  μεταρρυθμίσεις που συνεχώς απαιτούνται από τους ΟΤΑ. 

Ο κ. Καϊτεζίδης ενημέρωσε τον νέο Πρόεδρο του ΕΚΔΔΑ ότι το πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και του ΕΚΔΔΑ περιλαμβάνει τις παρακάτω κατηγορίες δράσεων:

  •  Τη συνεχή Ανίχνευση των Εκπαιδευτικών Αναγκών του ανθρώπινου δυναμικού του δήμου, με συγκεκριμένη μεθοδολογία και ανάλυση.
  •  Το σχεδιασμό επιμορφωτικών δράσεων όπως θα προκύπτουν από την προηγούμενη διαδικασία.
  • Την επιμόρφωση των υπαλλήλων του δήμου: στο Δημόσιο Μάνατζμεντ, στη Διοίκηση και τα Οικονομικά του δήμου, στον Χωρικό και Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό και στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. 

«Με μεγάλη χαρά συνάντησα τον νέο πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, και καλό μου φίλο, Διονύση Κυριακόπουλο. Συζητήσαμε για την εντατικοποίηση της πολύ σημαντικής συνεργασίας μας με το ΕΚΔΔΑ, αφού όπως εξήγησα στον κ. Κυριακόπουλο ο δήμος μας επενδύει σταθερά στους ανθρώπους του. Αυτοί είναι η δύναμή μας, η βάση της δημιουργίας ενός ισχυρού και σύγχρονου δήμου. Τους εφοδιάζουμε λοιπόν με ότι καλύτερο υπάρχει στη γνώση και πρακτική της δημόσιας διοίκησης ώστε να πετύχουμε τους υψηλούς μας στόχους: διατηρήσιμη ανάπτυξη και ποιοτική καθημερινότητα» σημείωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Καϊτεζίδης.

Από τη μεριά του ο κ. Κυριακόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Καϊτεζίδη για την αρμονική συνεργασία σημειώνοντας ότι «ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη είναι από τους πρωτοπόρους δήμους πανελλαδικά, σε όλους τους τομείς και αποτελεί τον τρίτο δήμο της χώρας μετά το δήμο Αθηναίων και Θεσσαλονίκης που προβαίνει σε ειδική συνεργασία με το ΕΚΔΔΑ η οποία έχει πολλαπλά οφέλη και θα δημιουργήσει ένα καλύτερο περιβάλλον ανάπτυξης».  

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.