Οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ–ΟΤΑ για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο συζητήθηκαν στο Δ.Σ. Θεσσαλονίκης

21/10/2019 18:05
|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ με αφορμή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των Δήμων, συζητήθηκαν σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Με ψήφισμα τους οι εργαζόμενοι ζήτησαν, μεταξύ άλλων, από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης να «υπερασπιστεί τον αποκλειστικά Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του. Ζητάμε από την Κεντρική Διοίκηση να σεβαστεί το Αυτοδιοίκητο στους Δήμους».

Τελικά η πρόταση ψηφίσματος των εργαζομένων καταψηφίστηκε.

«Η διοίκηση μας λέει ναι στο δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών και όχι σε οριζόντιες απολύσεις. Το θέμα του πολυνομοσχεδίου είναι κυβερνητικό και δεν έχει καμία εμπλοκή ο Δήμος και οι δημοτικοί σύμβουλοι», ανέφερε, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Από την πλευρά της η Κατερίνα Νοτοπούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», χαρακτήρισε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο «κόλαφο για τις υπηρεσίες όλων των Δήμων. Πρέπει να υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον και τις δημοτικές υπηρεσίες. Η θέση της διοίκησης συνιστά υποχώρηση από τις προεκλογικές της υποσχέσεις».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρης Ζαριαννόπουλος, σημείωσε πως το θέμα πρέπει να απασχολήσει και το δημοτικό συμβούλιο, όπως το έχουν απασχολήσει και άλλα ζητήματα κατά το παρελθόν.

«Στηρίζουμε το ψήφισμα του Συλλόγου των εργαζομένων, γιατί το νομοσχέδιο περιέχει και άλλα όργια. Υπάρχουν κινητοποιήσεις μπροστά μας και καλούμε όλο τον κόσμο», τόνισε.

«Είμαστε συνολικά αντίθετοι στο νομοσχέδιο», τόνισε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος από την παράταξη «Οικολογία Αλληλεγγύη», ενώ τη στήριξη του προς τους εργαζόμενους εξέφρασε και ο Μιχάλης Γαζάκης επικεφαλής της παράταξης, «Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής».