Στα “χέρια” του Δ. Θεσσαλονίκης το πρώην ορφανοτροφείο “Μ. Αλέξανδρος” για τη δημιουργία πάρκου ΑμεΑ

08/05/2019 11:02
|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Στο δήμο Θεσσαλονίκης παραχωρείται δωρεάν ο χώρος του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος», στην περιοχή της Τούμπας, για τη δημιουργία πάρκου ΑμεΑ.

Τη παραχώρηση ακινήτου, ιδιοκτησίας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενέκρινε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, με απόφαση η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Η χρονική διάρκεια της παραχώρησης ορίζεται εις το διηνεκές.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, απαγορεύεται η αλλαγή της χρήσης και η χρησιμοποίηση του παραχωρούμενου χώρου από το δήμο για σκοπό διαφορετικό από αυτόν για τον οποίο παραχωρείται.

Όσον αφορά το κόστος υλοποίησης του έργου για τη δημιουργία πάρκου ΑμεΑ, αυτό θα καλυφθεί από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με όσα θα οριστούν στην προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου και του δήμου Θεσσαλονίκης.

Οποιαδήποτε άλλη δαπάνη σχετικά με το εν λόγω ακίνητο, τις λειτουργικές δαπάνες, καθώς και τις δαπάνες για τη συντήρηση του πάρκου ΑμεΑ στο παραχωρούμενο ακίνητο, θα επιβαρύνουν εξ ολοκλήρου το δήμο Θεσσαλονίκης.