Το 1ο Συνέδριο των Παγκόσμιων Θρησκευμάτων στην Ελλάδα εγκαινίασε ο Γ. Μπουτάρης

|
THESTIVAL TEAM

Το 1ο Συνέδριο Θρησκειών του Κόσμου με θέμα «Θρησκευτική Αρμονία», διοργάνωσε χθες στο ξενοδοχείο Electra Palace, στη Θεσσαλονίκη , η Μουσουλμανική Κοινότητα Αχμαντίγια Ελλάδος.

Στην έναρξη του Συνεδρίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, καλωσόρισε την εκδήλωση στην πόλη, τόνισε τη σημασία που έχει για να είναι πιο ειρηνικός ο κόσμος ενώ επισήμανε ότι το όνομα του Ισλάμ παραβιάζεται εξαιτίας των ενεργειών μιας εξτρεμιστικής μειονότητας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παραπομπή του Αγίου Κορανίου και τη μετάφρασή του.

Η πρώτη ομιλία δόθηκε από τον Λάζαρο Σεφιχά, αντιπρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της συνύπαρξης και της διαβίωσης, σε αρμονία με αλλόθρησκους, και τόνισε το πολυθρησκευτικό υπόβαθρο της Θεσσαλονίκης.

Η δεύτερη ομιλία δόθηκε από τον πατέρα Αλέξανδρο Σαλμά, εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, ο οποίος χαρακτήρισε το γεγονός ως ένα καλό βήμα προς την ειρηνική συνύπαρξη.

Ο τελευταίος ομιλητής ήταν ο Imam Atta-Ul Naseer, πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητας Αχμαντίγια Ελλάδας. Ο κ. Naseer τόνισε την ισλαμική προοπτική της Θρησκευτικής Αρμονίας μέσω των λόγων του Μίρζα Μασρούρ Άχμαντ, που είναι ο ανώτατος επικεφαλής της παγκόσμιας Μουσουλμανικής Κοινότητας Αχμαντίγια.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σιωπηλές προσευχές και δείπνο.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.