Δ. Θεσσαλονίκης: Εκκενώνεται το 54ο Δημοτικό Σχολείο λόγω προβλημάτων στατικής επάρκειας

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Την απόφαση να εκκενωθεί το 54ο Δημοτικό Σχολείο , στην οδό Ολυμπιάδος, έλαβε ο δήμος Θεσσαλονίκης, λόγω τεχνικών προβλημάτων στο κτίριο.

Ειδικότερα στο σχολικό συγκρότημα της οδού Ολυμπιάδος 29, όπου στεγάζεται το 54ο Δημοτικό Σχολείο, διαπιστώθηκαν προβλήματα στατικής επάρκειας, από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, στο πλαίσιο του πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου που διενεργείται στα σχολικά κτίρια.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης κινεί τώρα τις διαδικασίες για τη μεταφορά των 85 μαθητών στο 53ο Δημοτικό, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μεταστεγαστεί στο 53ο Δημοτικό, θα διαβιβαστεί στην στην Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευση; και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες και θα λάβουν την τελική απόφαση για τη μεταφορά των μαθητών.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, πρόκειται για εκκένωση και όχι για αναστολή λειτουργίας και το σχολείο θα μεταστεγαστεί στο απέναντι σχολείο, προκειμένου να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του.

“Όταν ολοκληρωθούν οι τεχνικές εργασίες αποκατάστασης, οι μαθητές θα επιστρέψουν στο σχολείο”, τόνισε ο κ. Μπαρμπουνάκης.

“Τέλη Οκτώβρη, αρχές Νοέμβρη μας είπαν ότι είναι ακατάλληλο το κτίριο και πρέπει να προχωρήσουμε στην εκκένωση. Δεν έχει γίνει καμία ενέργεια μέχρι τώρα ,δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Το να διασκορπιστούν οι μαθητές σε διάφορα σχολεία είναι τρομερά αντιπαιδαγωγικό. Αν όντως είναι ακατάλληλο το κτίριο, επιθυμούμε να μεταφερθούμε σύσσωμο το σχολείο, όχι να διασκορπιστούν, δεν μπορούν να φύγουν έτσι ξαφνικά. Τα παιδιά είναι δεμένα, έχουν δασκάλους”, δήλωσε η Βασιλική Τσιαμούρη, εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

«Πήραμε ένα χαρτί ότι το σχολείο είναι ακατάλληλο και ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην εκκένωση. Αγωνιούμε πραγματικά. Αν είναι όντως το κτήριο είναι τόσο επικίνδυνο και οι έλεγχοι έγιναν τον Μάρτιο, ξεκίνησαν τα μαθήματα τον Σεπτέμβριο, αυτό είναι ποινικό αδίκημα», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Εντάξει» Νίκος Ζεϊμπέκης τόνισε:«Για ποιο λόγο ενώ η έκθεση ξεκίνησε τον Μάρτιο άνοιξε το σχολείο τον Σεπτέμβριο;»,

Ο Γιάννης Δελής επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» ανέφερε χαρακτηριστικά πως η παράταξη του είχε δίκαιο όλα αυτά τα χρόνια που ζητούσε το προσεισμικό έλεγχο για την θωράκιση των σχολείων. «Φοβούμαστε πως δεν είναι το μόνο σχολείο, θα πρέπει να εξεταστούν οι πόροι και να επισπευστούν οι εργασίες καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών. Επίσης πρέπει να μας γνωστοποιηθεί πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μπαρμπουνάκης, αρχές Οκτωβρίου ο δήμος έλαβε ενημέρωση για να γίνει έλεγχος σε επόμενο βαθμό.

“Ήταν αδύνατον την επόμενη μέρα να φέρουμε στο δημοτικό συμβούλιο την εκκένωση του σχολείου. Έπρεπε να υπάρχει ένας προγραμματισμός μια μελέτη. Σήμερα αποφασίζουμε για την εκκένωση όχι για τη μεταστέγαση, Την απόφαση αυτή θα την λάβει ο Περιφερειακός Διεύθυνσης και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης”, σημείωσε.

Nα σημειωθεί ότι την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του δήμου, γονέων και επαιδευτικών για το θέμα.

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.